Huavej se vraća u Rusiju – jači i moćniji /video/

© Foto : screenshot/Huawei MobileHuavej mejt ped
Huavej mejt ped - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od najpopularnijih serija tableta „Medijaped“ kompanije „Huavej“ vratiće se u Rusiju pod drugim nazivom i u poboljšanom formatu — sada će biti deo vodeće linije „Huavej mejtped“. Tableti za učenje, rad i zabavu biće posebno zanimljivi studentima, mladim specijalistima i porodicama sa decom.  

Lakši, tanji, moćniji – za rad a ne samo za zabavu

Glavna razlika između nove i stare serije: dok su „Medijaped“ tableti uglavnom namenjeni za zabavne funkcije, linija „Medijaped“ predstavlja univerzalne uređaje koji će biti korisni i za učenje i rad.   

Američka zastava i logo kineske firme Huavej - Sputnik Srbija
Američki udar na „Huavej“: Novi hladni rat — zbog čipova

Prisustvo reči „mejt“ (u prevodu sa engleskog „drugar“) u imenu novih uređaja nije slučajno. Ažurirani tableti su dobili pametne opcije koje uveliko pojednostavljuju svakodnevne zadatke: uređaj uči navike svog vlasnika i daje mu korisne savete, obavljajući funkciju efikasnog pomoćnika.  

Na primer, roditelji mogu da uključe poseban režim za decu i tada će tablet davati deci savete kako pravilno da sede, na kojoj udaljenosti da gledaju u ekran. Ako se dete sagne preblizu ekrana, slika će postati crno-bela. Kada dete udalji tablet na optimalno rastojanje, slika će ponovo biti u boji. 

„Huavej medijaped“ pokazuje uspeh dizajnera u stvaranju zaista laganog i kompaktnog uređaja. Zahvaljujući tankom (7,35) kućištu napravljenom od staklenih vlakana i polikarbonata, koje je zatvoreno u aluminijumski okvir radi dugotrajnosti, model sa širokim ekranom od 10,4 inča, uređaj je težak samo 450 grama. To znači da se dugo može držati jednom rukom, na primer, u režimu čitanja elektronskih knjiga. 

Posebna karakteristika tableta su tanki okviri ekrana, zahvaljujući kojima je radna površina povećana za 84 posto. Visoka rezolucija od 2000 piksela omogućava da se vide najsitniji detalji na slici, a tehnologija prilagodljivog podešavanja kontrasta i oštrine omogućava maksimalno živopisnu i realnu sliku, bilo da je u pitanju tekst, fotografija ili video.

Audio-sistem od četiri zvučnika daje dobar i čist zvuk, koji se po kvalitetu može uporediti sa zvukom zvučnika kućnog bioskopa. Na taj način se mogu gledati filmovi i serije bez želje za povezivanjem spoljnog zvučnika. 

Novi tablet „Huavej mejtped“ je u potpunosti prilagođen za zamenu ličnog računara ili laptopa. Moćan firmin procesor „Kirin 810“ (uključuje osmojezgreni centralni procesor, dvojezgreni neuronski procesor koji ubrzava rad veštačke inteligencije, i moćan grafički procesor Mali-G52) omogućava rad sa velikim grafičkim fajlovima ili istovremeno pokretanje nekoliko programa bez usporavanja rada. 

Da biste radili sa više aplikacija na jednom ekranu, tablet ima poseban režim rada sa više prozora — Multivindou, koji vam omogućava da radite tri stvari istovremeno. Na primer, možete da uređujete tekst, paralelno da nadgledate elektronsku poštu i da budete u konferencijskom režimu ili da u bilo kom trenutku iskoristite omiljeni mesindžer. Ili istovremeno možete da gledate video, hvatate beleške i paralelno tražite potrebne informacije na internetu. Imajte na umu da je sve ovo moguće raditi u jednom prozoru, bez potrebe za otvaranjem novih. 

Širokokutna prednja kamera  „Huavej mejtpeda“ (8 megapiksela) omogućava prikazivanje 107 stepeni umesto standardnih za tablete 78 stepeni i time omogućava održavanje video-konferencija i prezentacija na kvalitetnom novom nivou. A četiri visokoosetljiva mikrofona mogu čak čuti tihi glas sa udaljenosti od pet metara, dok efikasna tehnologija smanjenja buke eliminiše suvišne zvuke.  

Huavej mejt iks-es - Sputnik Srbija
„Huavej“ ima zver od telefona, savitljivi „Mejt iks-es“ /video/

Za kontinuirani rad tokom dana, tablet ima bateriju velikog kapaciteta (7250 miliampera po satu). Jedno njeno punjenje je dovoljno za 12 sati gledanja videa, a u ostalim režimima će tablet raditi još duže. 

Osnova ekosistema

„Huavej mejtped“ otvara dodatne mogućnosti za one koji već koriste ili planiraju da kupe „Huavej“ pametni telefon. Funkcija „multiskrin“ omogućava da jednim dodirom povežete dva uređaja i dobijete projekciju ekrana pametnog telefona na tabletu. Ovo vam omogućava da primate pozive, dopisujete se u mesindžerima, kopirate fotografije iz memorije telefona, a da ga čak i ne držite u rukama.  

Da biste olakšali rad sa tabletom, možete da na njega povežete tastaturu i kompjutersku olovku. Velika udaljenost (1,3 milimetra) između tastera bežične tastature „smart kibord“ stvara osećaj rada na laptopu — kucanje je isto tako lagano.  

A u radu sa kompjuterskom olovkom „Huavej m-pensil“ osećaj je kao da pišete olovkom na papiru. 

„Huavej mejtped“ će biti predstavljen u Rusiji u tamnosivoj boji. Početak prodaje ja planiran za sredinu juna. Cena je od 21.990 rubalja (283 evra) u zavisnosti od konfiguracije.  

Kao što je već istaknuto, uz zvučnike „Huavej mejtped“ tableta nema potrebe za upotrebom spoljnih zvučnika. Međutim, u prevozu i na javnim mestima korisniku će možda trebati slušalice. Zbog toga, u paru sa tabletom, kompanija nudi nove bežične slušalice „Fri bads 3i“. One će biti u prodaji od 12. juna.  

„Fri bads 3i“ je ažurirana verzija prošlogodišnjeg bestselera u Rusiji „Fri bads 3“. Ovo su lagane, udobne i kompaktne slušalice. Ali njihova glavna prednost je tehnologija aktivnog smanjivanja buke. Gde god da se nalazite: u prevozu, prodavnici, blizu puta ili na koncertu, ako vas neko pozove jasno i glasno ćete čuti glas sagovornika, a ne okolni šum.   

Upravljanje „Fri bads 3i“ je jednostavno: intuitivno i praktično. Njihovi pametni senzori na dodir, koji se nalaze na obe strane, odmah reaguju na dodir. Neće biti teško odgovoriti na hitan poziv ili prebaciti drugu pesmu na plejlisti. 

Zanimljivo je da „Fri bads 3i“ koštaju 8.990 rubalja (116 evra), što je veoma konkurentna cena za ovu klasu uređaja. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala