„Huavej“ ima zver od telefona, savitljivi „Mejt iks-es“ /video/

© Foto : screenshot/YT Huawei MobileHuavej mejt iks-es
Huavej mejt iks-es - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potreba za pametnim uređajima sve je veća. Korisnici su postali zahtevni. Ekran uređaja treba da bude dovoljno veliki da nam korisničko iskustvo bude što bolje, a opet mali da stane u džep. Baterija treba da izdrži dva dana, a uređaj radi bez zastajkivanja bez obzira na broj otvorenih aplikacija. Ovako bi svako od nas opisao svoj savršeni uređaj.

Poboljšanjem starog sklopivog „Mejt iks“ modela, „Huavej“ je napravio veliki korak na tržištu i ponudio u isto vreme i inovaciju, prenosi „Indeks.hr“.

O ekranu sve najbolje

Sklopivi oblik je najimpresivniji deo. Možete ga koristiti kao normalan telefon, a kad vam zatreba, rasklopite ga da posluži kao tablet.

Kineska kompanija „Vivo“ predstavila je svoj novi telefon „Apek 2020“ - Sputnik Srbija
Predstavljen smartfon koji nema dugmad ni portove, ali može se napuniti za 20 minuta /video/

Čak i kada je u sklopivom obliku, ekran je veličine 6,6 inča. Rezolucija je u ovom obliku 2480x1148, a odlična je vest i da je dovoljno svetao, pa ćete ga moći bezbrižno koristiti i na plaži dok sija najjače sunce. Ekran nije potrebno rasklopiti kako biste napisali mejl ili pogledali video, te da u sklopivom režimu možete sasvim normalno obaviti sve što vam padne na pamet.

No kad ga rasklopite, vaš telefon postaje 8-inčni tablet, rezolucije 2480x2200. Savršen za one koji su dosad telefone koristili za čitanje knjiga, gledanje filmova ili obavljanje poslovnih zadataka.

„Huavej“ je odigrao pametno, pa je ekran postavio spolja, što omogućava korišćenje oba ekrana čak i kada je telefon sklopljen. Savitljivi ekran napravljen je od polimernog sloja zaštite i fleksibilne plastične OLED ploče.

Kad se koristi u rasklopljenom obliku, deo koji se savija je neprimetan, ravan i uglađen. A da biste ekran razvukli po punoj dijagonali, potrebno je samo pritisnuti crveno dugme koje se nalazi ispod kamere.

Pošto  je ekran s obe strane telefona, malo treba pripaziti gde ga stavljamo i kako ga nosimo.

Imajte na umu da nema ni 3,5 milimetarski ulaz za slušalice, ali to je nešto na što ste se već navikli ako koristite neki od flegšip pametnih telefona koji je izašao u zadnjih godinu-dve.

Telefon Samsung galaksi fold - Sputnik Srbija
„Samsung galaksi fold 2“ stiže u julu, cena skoro dve hiljade dolara?

Najbolja selfi kamera

Dok tržište preplavljuju pametni uređaji s „najboljim selfie kamerama“, ovaj selfi kameru i nema. Uređaj “mejt iks-es“ kao selfi koristi glavnu kameru, pa onda impresivni selfiji i nisu preveliko iznenađenje.

Uređaj snima i odlične fotografije pomoću četiri kamera s potpisom renomiranog brenda „Leika“. Kamera koristi senzor od 40 megapiksela, telefoto senzor od 8 megapiksela, ultraširokougaonu kameru od 16 megapiksela i senzor za dubinu.

Spomenimo i impresivan zum, fotografisati možete s 30x zumom, a snimati video s 10x zumom. Optički zum je tri puta, što je većini korisnika sasvim dovoljno.

Poboljšanja u odnosu na prethodni model

Huavej mejt iks-es“ je prvi sklopivi telefon koji podržava rad u 5G mreži. Ta tehnologija omogućava bolju grafiku, brže radnje i izvrsnu povezanost. I ovo je najveći pomak u odnosu na „Huavej mejt iks“ iz 2019.

Novi čipset garancija je da će telefon raditi besprekorno čak i kod ekstremnog multitaskovanja, igranja najzahtevnijih igrica, ali i kod praćenja prenosa visokog kvaliteta.

Sa rasklopljenim telefonom imate ogromnu površinu na kojoj stvarno možete multitaskovati do mile volje. I to u dve opcije – Smart multivonou opciji, ali i dual-split ekranu.

FBI savetuje kako da se zaštitite od špijuniranja... - Sputnik Srbija
Masovni nadzor: Snouden objasnio kako nas „pametni“ telefoni špijuniraju i kako to sprečiti

„Mejt iks-es“ podržava i funkciju „flouting vindous“, pa kad vam pristigne novi mejl, a vi gledate video, možete ga otvoriti unutar prozorčića i pregledati bez zaustavljanja videa.

Ima na raspolaganju 8 gigabajta RAM-a i 256 gigabajta interne memorije koju je moguće proširiti uz pomoć „Huavej“ HM memorijskih kartica.

„Mejt iks-es“ ima bateriju od 4500 mAh, koja se od nule do 85 posto može napuniti u samo 30 minuta. Od svog prethodnika „mejt iks-es“ trebao bi da ima bolji vek trajanja baterije zahvaljujući energetski učinkovitem hardveru.

Cena nije mala, ali nije ni telefon. Novi „mejt iks-es“ koštaće 2499 evra.

Huavej   - Sputnik Srbija
Stiže novi „Huavej P 40“: Nikad bolje performanse /video/
Nova „Ep galeri“

Ovaj model će biti jedan od prvih uređaja koji će se lansirati s „Ep galeri prodavnicom“, „Huavejevom“ platformom za distribuciju aplikacija na koju iz dana u dan pristižu nove aplikacije.

U „Ep galeri“ naći ćete neke od popularnih aplikacija, poput Vajbera, Dizera, Majkrosoft ofisa, Bukinga i drugih, a one koje ne možete pronaći moguće je vrlo jednostavno instalirati preuzimanjem sa službenih stranica samih aplikacija ili od trećih strana.

Kupiti ga ili ne?

Kao i kod kupovine svakog uređaja, sve je stvar ličnog ukusa i potreba.

„Huavej mejt iks-es“ moćan je uređaj koji korisnicima pruža ono što su možda dugo čekali – dugotrajnu bateriju, veliki ekran koji može postati još veći, novi vrhunski čipset i izvrsnu kameru. I sve to u uređaju vrhunskog dizajna koji, kad je sklopljen, i dalje možete spakovati u džep.

Preporučujemo ga onima koji već dugo priželjkuju uređaj za lakše pisanje mejlova, uređaj na kojem se može pratiti strimovanje vrhunskog kvaliteta i raditi u dve aplikacije istovremeno, te onima kojima smartfon nikad nije dovoljno velik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala