Novi snimak brutalnosti u Americi: Starac krvari pošto ga je oborio policajac /uznemirujući video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmerička policija
Američka policija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strašan snimak policijske brutalnosti u Bafalu, tokom protesta zbog smrti Džordža Flojda, ponovo je uznemirio Ameriku. Na snimku se vidi kako policajci odguruju starijeg čoveka koji pada na pločnik, posle čega mu curi krv iz glave.

Dvojica policajaca iz Bafala suspendovana su zbog prekomerne upotrebe sile prema demonstrantima. Oni su osumnjičeni da su jednog demonstranta oborili na zemlju i prošli preko njega, prenosi RT.

Protest u Njujorku - Sputnik Srbija
Američke policajce uče da ubijaju hladnokrvno i bez oklevanja

Rojters prenosi da se na video snimcima lokalne radio stanice čuje zvuk lomljenja sličan pucanju kostiju, a potom se i vidi da oboreni demonstrant krvari iz glave.

Incident se dogodio nedaleko od gradske skupštine Bafala u državi Njujork.

Policajac obara starijeg čoveka, kome glava krvari. Vidi se kako kordon nastavlja da se kreće, a policajac koji je udario demonstranta preteći se naginje nad njim sve dok ga kolega ne odvuče za ruku i povede dalje.

Čuje se kako neko poziva hitnu pomoć, a lokalni radio je u svom izveštaju potvrdio da je hitna pomoć u međuvremenu stigla, pomogla da se povređeni čovek unese u vozilo i kasnije objavila da je on zbrinut i da se nalazi u stabilnom stanju.

Na snimku ne može da se čuje šta stariji čovek govori policajcima koji su u punoj opremi za razbijanje demonstracija pre nego što ga on odgurne, ali je jasno da nije predstavljao nikakvu pretnju.

​Policija je saopštila da se čovek „sapleo i pao“, ali je to daleko od onog što se može videti na snimku.

Čak je i gradonačelnik Bafala reagovao rečima da je policija „oborila 75-godišnjeg starca“, zbog čega je „duboko uznemiren“.

Incident je osudio i guverner Njujorka Endrju Kuomo i nazvao ga „potpuno sramotnim“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala