Crnogorska aviokompanija: Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez linije sa Beogradom

© Foto : WikipediaMontenegro erlajnz
Montenegro erlajnz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor Montenegro erlajnsa Vlastimir Ristić rekao je da nacionalna aviokompanija trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane slijetanja na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, jer je u pitanju regionalno najbolja linija, za koju uvijek postoji veliko interesovanje putnika.

„Još uvijek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni Montenegro erlajnsa moći ponovo da slijeću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezani“, rekao je Ristić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), navodeći da je kompanija spremna da obnovi linije čim se riješi to pitanje.

Zabrana slijetanja je izuzetno teška odluka, jer je u pitanju regionalno najbolja linija, dodao je on.

„Sumarno posmatrano, to je najbolja linija. Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvijek veliko interesovanje, i te kako je bitna za našu turističku privredu i razvoj. I mi zbog toga trpimo izuzetno veliku štetu“, kazao je Ristić.

Kovid 19, kako je konstatovao, ima razarajuće posljedice po avioindustriju.

„Recimo, Montenegro erlajns ima obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje se ne mogu izbjeći. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci“, pojasnio je Ristić.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala