Barski sveštenici pušteni posle saslušanja: Nema osnova za krivično gonjenje

© Foto : Sputnjiku ustupila Fejsbuk grupa „Bar na dlanu“Barski sveštenici posle saslušanja zbog litije
Barski sveštenici posle saslušanja zbog litije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sveštenici iz Bara, koji su saslušavani zbog litije održane u tom gradu, pušteni su posle saslušanja.

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), protojerej stavrofor Slobodan Zeković, otac Jovan Plamenac, otac Ljubo Jovanović, otac Aleksandar Orlandić, otac Nikola Radović i otac Marjan Petkovski izašli su iz CB Bar gdje su od jutros saslušavani.

Budva napeto u toku sednice skupštine opštine - Sputnik Srbija
Policija svešteniku lupala u zoru na vrata, uplašila decu: Narod se okuplja u Ulcinju /video/

Tužilac je, kako saznajemo, odmah po dolasku saopštio da nema osnova za krivičnu prijavu. Uz sveštenike su sve vrijeme bili pravni zastupnik MCP dr. Vladimir Leposavić i advokat Boško Čarmak.

Podsjetimo, u Baru su se sinoć podigle tenzije zbog pokušaja privođenja u Centar bezbjednosti Bar više sveštenika Mitropolije zbog juče održane litije u čast Svetog Jovana Vladimira, nebeskog zaštitnika grada.

Paroh barski, arhijerejski namjesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković dobio je poziv da javi na informativni razgovor u svojstvu građanina sinoć, samo par sati nakon litije, i on je jutros po pozivu došao u CB Bar u zakazanom terminu u 6 sati.

Manastir Ostrog - Sputnik Srbija
Sad je zamislivo i da sruše Ostrog i postave monumentalnu piramidu hrvatskog umetnika... /video/

Saslušan je dva sata kasnije, a nakon njega i sveštenici Nikola Radović, Mladen Tomović, Jovan Plamenac, kao i sveštenici iz Podgorice i drugih gradova koji su učestvovali na litiji.

Policija je na ulicama Bara bila prisutna sve vrijeme tokom litije, ali saobraćaj nije bio obustavljen. Iz policije saopštili da je u litiji bilo 1.200 učesnika te da litija nije bila prethodno najavljena.

Podsjetimo takođe, policija je jutros u 5 sati u parohijskom domu u Ulcinju dolazila da bi uručila poziv na saslušanje svešteniku Siniši Smiljiću koji se jutros oglasio preko stranice „Pravoslavni Ulcinj“. Svešteniku Smiljiću je, inače, u aprilu određena novčana kazna u iznosu od 4,500 eura zbog nepoštovanja mjera u borbi protiv virusa korona, odnosno što je vozio bez potvrde na relaciji Podgorica - Ulcinj.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala