Kao čađavi čunak: Maskova raketa koja je odnela astronaute, vratila se iz svemira /foto, video/

© AP Photo / John RaouxRaketa-nosač "Falkon 9" sa posadom, tokom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu sa kosmodroma Kejp Kanaveral na Floridi
Raketa-nosač Falkon 9 sa posadom, tokom lansiranja na Međunarodnu svemirsku stanicu sa kosmodroma Kejp Kanaveral na Floridi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raketa milijardera Ilona Maska, koja je odnela astronaute na Međunarodnu svemirsku stanicu, vratila se iz svemira. Pocrnela i nagaravljena, zbog koje su korisnici društvenih mreža komentarisali da „izgleda kao čađavi čunak“, biće najverovatnije remontovana i ponovo korišćena ili će završiti kao muzejski primerak.

Raketa „Falkon 9“ kompanije „Spejs iks“, koja je 30. maja poletela sa Floride i odnela astronaute Boba Benkena i Daga Harlija u kapsuli „Kru dregon“, prizemljila se na brod nedaleko od uzletišta, objavila je Maskova kompanija na Tviteru.

​Ideja Ilona Maska je da se ovakve rakete ponovo koriste, kako bi se smanjili troškovi letova u svemir, prenosi „Lajv sajens“.

​Međutim, postoji mogućnost i da završi kao muzejski primerak, budući da se radi o raketi koja je izvršila istorijsku misiju i odnela ljudsku posadu u svemir, prvi put posle devet godina u Americi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala