Tramp: Zdravorazumski je pozvati Putina na samit G7

© AP Photo / Paul SancyaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluku da pozove Rusiju na sastanak „Velike sedmorke“ američki predsednik Donald Tramp je u intervjuu za „Foks Njuz Radio“ objasnio time da je to zdravorazumski.

Za vreme emitovanja Trampu je postavljeno pitanje šta je to učinio ruski predsednik Vladimir Putin da zadobije njegovo poverenje i vrati se u klub vodećih zemalja sveta.

„On (Putin) nam je pomogao sa naftnom industrijom, što je i za njega dobro. Podigli smo je i sada možemo da spasimo milione radnih mesta u Teksasu, Severnoj Dakoti i u drugim mestima. Kada su se cene nafte spuštale do nule, to je moglo da nas košta pet miliona radnih mesta“, izjavio je Tramp.

Američki lider je istovremeno istakao da smatra da je pitanje prisustva Rusije na sastanku G7 – pitanje zdravog razuma i da se ne radi o tome šta je Putin učinio.

Samit G7 u Bijaricu - Sputnik Srbija
Tramp poziva Rusiju da umesto G7, formiraju antikineski klub od 11 država

On je takođe skrenuo pažnju na to da je polovina sastanaka G7 posvećena Rusiji, kao i da je činjenica da te zemlje nema u međunarodnom klubu veoma čudna.

Tramp je u nedelju izjavio da je samit G7, za koji se nadao da će biti održan sledećeg meseca, odložen do septembra i da će lista zvanica biti proširena i na Australiju, Rusiju, Južnu Koreju i Indiju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala