Crna Gora otvara tri granična prelaza sa Srbijom

© Sputnik / Aleksandar MilačićGranica Srbije i Crne Gore
Granica Srbije i Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora od 1. juna otvara tri granična prelaza sa Srbijom, međutim državljani Srbije i dalje će morati u karantin ako nemaju test na virus korona ne stariji od 72 sata.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore donelo je odluku da od 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama, objavile su podgoričke Vijesti.

Crnogorski graničar - Sputnik Srbija
Crna Gora otvara granice za građane 26 zemalja, ali ne i Srbije

Tako će od ponoći biti otvoreni do sada zatvoreni granični prelazi sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Hrvatskom.

Na ovom spisku su tri granična prelaza sa Srbijom: Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje, Vuče - Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin, i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Međutim, na spisku država čijim državljanima je dozvoljen ulaz u Crnu Goru bez testa na virus korona i bez karantina nema Srbije.

​Kako je navedeno u odluci Vlade Crne Gore, ključni kriterijum za dozvolu ulaska je utvrđena stopa aktivnih slučajeva virusa korona manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala