Crna Gora otvara granice za građane 26 zemalja, ali ne i Srbije

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICCrnogorski graničar
Crnogorski graničar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora će od ponedeljka dozvoliti ulazak u zemlju građanima 26 zemalja, ali ne i za građane Srbije.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore odlučilo je da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje od 1. juna dozvoli ulazak u Crnu Goru građanima iz 26 zemalja, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva KOVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi iz koje stranac dolazi, prenele su „Novosti“.

Vojnik Crne Gore - Sputnik Srbija
Crna Gora otvorila granicu samo za deo Srbije

Od ove odluke izuzeta je Srbija, ali nisu Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, BiH, Bugarska, Izrael, Severna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija.

Na predlog Instituta za javno zdravlje NKT je odlučilo da od sutra svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima može da prisustvuje do 200 osoba uz obavezno poštovanje mera fizičke distance od najmanje dva metra.

Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste.

Dozvoljen je rad diskoteka, barova i noćnih klubova, barova kao i dečjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dečjih vrtića.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala