Putin upozorava: Države koje brzo ukinu ograničenja - moraće da ih vrate

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaZdravstveni radnici ispred Federalnog kliničkog centra za visoke medicinske tehnologije Himki
Zdravstveni radnici ispred Federalnog kliničkog centra za visoke medicinske tehnologije Himki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je resorima da razviju stav Rusije usled odluke brojnih zemalja da ukinu ograničenja u sferi turizma.
„Mnoge zemlje čija ekonomija zavisi od turizma, sada se skoro potpuno otvaraju ili su najavile to. Moramo da razgovaramo o svim problemima koji su povezani s tim, ne samo u našoj zemlji, već i oko nas“, rekao je Putin na sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

S tim u vezi, on je rekao da će neke od zemalja, koje su ukinule određene mere u borbi protiv virusa korona, morati da ih vrate.

„Mi takođe to vidimo, dešava se pred našim očima. Zbog toga je potrebno da zajedno sa našim specijalistima, lekarima, sanitarnim lekarima vidimo kako da postupimo po tom pitanju“, rekao je predsednik.

Prazan Crveni trg u Moskvi za vreme karantina uvedenog zbog epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Kremlj o koroni: Moskva pretrpela najžešći udarac, ali se snašla bolje od ostatka sveta

Putin je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da zemlja nije uspela da vrati sve ruske državljane iz inostranstva. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da u Rusiju nije vraćeno preko 25 hiljada državljana.

„Prema spiskovima koji se verifikuju preko operativnog štaba, 25,2 hiljada (nije vraćeno u Rusiju). Sada je planirano oko 10 letova u narednih nekoliko dana“, rekao je Lavrov ruskom predsedniku na operativnom sastanku sa stalnim članovima SB Rusije.

Ranije je ruski predsednik izjavio da stručnjaci smatraju da je vrhunac epidemije virusa korona u Rusiji prošao. Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin istakao je da u Moskvi do 14. juna ostaju na snazi restriktivne mere, iako će od sledeće nedelje stanovnicima prestonice biti omogućen izlazak u šetnju.

Podsetimo, Rusija je, zbog pandemije virusa korona, od 27. marta ukinula sav međunarodni aviosaobraćaj, ostavivši čarter letove za vraćanje sugrađana iz inostranstva. Od 30. marta ruske vlasti su u potpunosti zatvorile granicu.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala