Kremlj o koroni: Moskva pretrpela najžešći udarac, ali se snašla bolje od ostatka sveta

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPrazan Crveni trg u Moskvi za vreme karantina uvedenog zbog epidemije virusa korona
Prazan Crveni trg u Moskvi za vreme karantina uvedenog zbog epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je po pitanju širenja virusa korone pretrpela najžešći udarac, ali su se lokalne vlasti izuzetno dobro pokazale, štaviše, mnogo bolje od mnogih drugih zemalja sveta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Upitan da prokomentariše da li bi uskoro moglo popustiti mere i u drugim regionima Ruske Federacije, Peskov je rekao da „ne želi ni na koji način da se meša u posao za koji nije odgovoran, kao i da se meša u autoritet šefova tih regiona“.

„Štaviše, ne želim da se mešam u posao gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, šefa jednog od najvećih regiona koji je pretrpeo najžešći udarac i koji ima najbolje pokazatelje po pitanju borbe protiv virusa korona“, naglasio je.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin potpisao je ukaz o produžavanju režima samoizolacije i ostalih ograničenja uvedenih zbog virusa korona u ruskoj prestonici do 14. juna.

„Do 14. juna 2020. godine zabranjeno je održavanje sportskih, javnih i drugih masovnih događaja na teritoriji Moskve“, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu gradonačelnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala