Napeto u Budvi: Policija ispred opštine, odbornici tvrde da im je kolega bio otet /video/

© Foto : Youtube/Portal Radio Televizija Budva/PrintscreenBudva napeto u toku sednice skupštine opštine
Budva napeto u toku sednice skupštine opštine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjednica lokalnog parlamenta u Budvi na kojoj treba da se raspravlja o razrešenju aktuelnog opozicionog gradonačelnika Budve - Marka Bata Carevića izazvala je napetost u ovom crnogorskom gradu. Ispred opštine su jake policijske snage, a pojedini odbornici tvrde da je njihov kolega koji je prešao na stranu vladajućeg DPS bio otet.

U blizini improvizovane sale gdje se održava sjednica lokalnog parlamenta nalaze se jake policijske snage na čelu sa interventnom jedinicom koje građanima ne dozvoljavaju pristup, dok policija takođe legitimiše svakog ko se nalazi u blizini zgrade opštine Budva.

Nezadovoljni građani već dva dana protestuju zbog, kako smatraju, očigledne političke korupcije, odnosno pokušaja vladajućeg DPS-a da od opozicije preotme vlast u Budvi samo tri mjeseca prije novih lokalnih izbora.

U centru skandala nalazi se poslanik lokalnog parlamenta Stevan Džaković, sada nezavisni poslanik, a inače bivši član opozicionog Pokreta za promjene, koji je odlučio da promijeni stranu i sruši opozicionu vlast u Budvi.

Atmosfera u lokalnom parlamentu Budve već dva dana protiče u ambijentu svađa i ličnih uvreda, dok je lider opozicionih Demokrata (stranka Alekse Bečića) iz Budve Miomir Pejović zatražio da današnja sjednica, koja treba da rezultira rušenjem vlasti u Budvi bude odložena jer je, kako je rekao, „nezavisni poslanika Stevan Džaković bio drogiran i otet“.

Budva - Sputnik Srbija
Sednica u Budvi pod šatorom, ponovo bez kvoruma o Zakonu o slobodi veroispovesti

Takođe, gradski menadžer Budve Milo Božović, tokom sukoba s policijom je rekao da policija nema ovlašćenje da bude prisutna i pozvao građane da uđu u zgradu opštine.

Nakon toga došao je i dalje aktuelni gradonačelnik Budve Marko Carević (DF) koji je prethodno bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade.

Policija se još uvijek nalazi ispred zgrade opštine.

Carević je kazao je da je ovo „okupacija i da neće pristati da rade dok je oklopljena policija oko skupštinske sale“.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković, kazao je na konferenciji za novinare da niti je bio otet niti drogiran, preneo je portal IN4S.

On tvrdi da mu je prijetio gradski menadžer Milo Božović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala