U Bugarskoj pronađeno telo novinara

Pratite nas
U petak uveče u Varni je pronađeno telo novinara Georgija Aleksandrova, javila je Bugarska nacionalna televizija. Telo 38-godišnjeg muškarca pronađeno je u Varnenskom jezeru u blizini oštećene kanalizacione cevi.

Nakon vesti o smrti Aleksandrova, pojavile su se pretpostavke da se on nalazio kod jezera radi prikupljanja informacija o zagađenju vode, ali je kasnije tužilaštvo odbacilo takve pretpostavke. Takođe se ne razmatra ni verzija o napadu vezanom za profesionalnu delatnost novinara.

Kako su naveli tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje, uzrok smrti novinara je utapanje. Na telu muškarca pronađeni su tragovi pada sa visine. Prema rečima glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Ivajla Ivanova, radi se o nesrećnom slučaju ili samoubistvu. Na telu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti, dodao je žalbeni tužilac Varne Vladimir Čavdarov.

„Nisu pronađeni nikakvi medicinski tragovi ili povrede usled nasilja. Utvrđeno je prisustvo 1,27 promila alkohola“, precizirao je tužilac.

U martu su stručnjaci prijavili da je Varnensko jezero zagađeno i da zbog oštećenja na prelivnom kanalu u vodu ulazi kanalizacioni otpad. Prošle nedelje pojavile su se informacije o tonama uginule ribe na obali jezera. Uzrok smrti ribe bila je kontaminirana voda, ali ne zbog oštećene cevi, već zbog niskog sadržaja kiseonika, saopštila je Izvršna agencija za ribolov.

Preminuli novinar Georgi Aleksandrov radio je u velikom broju bugarskih medija, a poslednjih godina radio je kao ataše za štampu u opštini Devnja u Varnenskoj oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala