Bacite kreme, fleke od sunca uklanja devet prirodnih proizvoda

CC0 / / Sunčanje
Sunčanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne postoji žena koja se sunča, a nije dobila fleke na licu. Takođe, ne postoji ni žena koja je te fleke uspela da skine. Međutim, to važi za hemijsku kozmetiku, dok u prirodi postoje sredstva koja uklanjaju fleke.
Koža - ilustracija - Sputnik Srbija
Dermatitis — lečenje ruskim narodnim lekovima

Fleke, pege i mrlje na licu mogu da se pojave zbog genetike, starenja ili od pojačanog UV zračenja. Prvo jače sunce pojačava i hiperpigmentaciju, koja je za mnoge veliki estetski problem. Iako postoji mnogo hemijskih preparata, za braon i žućkaste tačkice na koži lica i tela pomoć se može potražiti i u prirodi, pišu Novosti.

Evo predloga da sami napravite prirodne preparate, koji su provereno bezbedni i efikasni.

Limun

Limun sadrži antioksidans vitamin C i prirodnu kiselinu koji posvetljuju, a potom i izbeljuju tamne mrlje na koži. Sok od limuna vatom nanesite na mrlje dva puta u toku dana.

Ostavite limun najmanje pola sata, a ako koža nije preosetljiva može i celu noć. Uvek posle ispiranja nanesite hidrantnu kremu, jer limun isuši kožu. Terapija limunom traje dva meseca kada se mogu videti rezultati.

Ren

Sredstvo za skidanje pega možete da napravite i od rena. Napunite flašu narendanim korenom rena, pa preko sipajte vinsko sirće da ogrezne. Neka stoji tri dana, pa ovom tečnošću mazati pege nekoliko puta u toku dana.

Devojka u krevetu - Sputnik Srbija
Lekovima ruske narodne medicine izlečite grčeve u mišićima

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odavno poznati narodni lek za sve kožne probleme. Nekoliko kapi sirćeta sipajte na vatu i polako prelazite preko mrlja i fleka, pa pustite oko 15 minuta da deluje i da dubinski čisti kožu. Ko ima osetljivu kožu, sirće može da razredi sa malo vode ili da ga pomeša sa maslinovim uljem da bi se razblažila sirćetna kiselina. Ako se pojavi pckanje ili crvenilo, ne brinite, to su samo prolazne reakcije.

Jogurt

Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja deluje na izbeljivanje kože, a pored toga hrani je i neguje. Obiluje vitaminima B5 i B12 koji doprinose posvetljivanju i smanjenju tamnih mrlja, a vitamin B2 doprinosi obnovi i rastu novih zdravih ćelija. Dva puta u toku dana na mrlje nanesite jogurt u tankom sloju i ostavite 20 minuta, pa isperite.

Krompir dva puta dnevno

Sirov krompir presecite i sa unutrašnje strane masirajte lice desetak minuta dva puta u toku dana.

Peršunov list

Peršunov list važi za jednu od najmoćnijih biljaka u uklanjanju pega i fleka: izbeljuje kožu, uklanja crvenilo i bore, ali i doprinosi stvaranju kolagenih vlakana. Oko 30 grama svežih listova peršuna prelijte sa dva decilitra vode, stavite u šerpu na ringlu i pustite da provri. Brzo sklonite, poklopite a kada se ohladi, dodajte kap limuna ili jabukovog sirćeta. Na vatu sipajte malo ove tečnosti i očistite lice. Ponoviti nekoliko puta dnevno, obavezno ujutru i uveče.

Los - Sputnik Srbija
Čudotvorni ruski eliksiri protiv stresa

Čuvarkuća čuva lice

Sameljite nekoliko listova čuvarkuće i pomešajte sa malo meda. Nanesite ravnomerno na lice i ostavite da deluje pola sata, pa isperite.

Crni slez

Zahvaljujući sluzi koja je lekovita, crni slez je veoma efikasan kod hiperpigmentacije. Napravite čaj: četiri šake cveta crnog sleza stavite u litar vode i kuvajte dok pola vode ne ispari. Ostaviti bar dva sata da stoji, pa čaj koristiti kao losion i njime premazivati mesta na koži zahvaćena flekama.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala