Suzavac i vodeni topovi: U Hongkongu uhapšeno više od 180 demonstranata /video/

© ADNAN ABIDIDemonstracije u Hongkongu
Demonstracije u Hongkongu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Hongkongu policija je uhapsila najmanje 180 demonstranata koji su učestvovali u nedozvoljenom protestu u nekoliko delova grada, navodi se u saopštenju lokalne policije.
„Do 21.30 časova policija je uhapsila najmanje 180 osoba koje su učestvovale u nezakonitim okupljanjima“, navodi se u saopštenju policije.

Policija je osudila radikalne ispade pojedinih demonstranata koji su, kako se navodi, uništavali imovinu, lomili stakla na prodavnicama, bacali flaše sa krovova, gađali kamenjem.

​Prema navodima medija, stotine, a možda i hiljade demonstranata pokušali su da organizuju protest kojim izražavaju nezadovoljstvo protiv planova Pekinga da usvoji rezoluciju o pripremi nacrta zakona o osiguravanju nacionalne bezbednosti u Hongokongu.

​Policija je rasterala grupu omladine pomoću nekoliko kanistera suzavca i vodenih topova.

Većima demonstranata na kraju se razišla, protesti su prošli bez velikih sukoba. Situacija u gradu trenutno je mirna.  

Ranije je Kina saopštila da je „krajnje neophodno“ da se donese zakon o nacionalnoj bezbednosti za Hongkong. Demonstranti u Hongkongu ovu najavu ocenjuju kao grubo mešanje kineske Komunističke partije u autonomiju Hongkonga, ali zvanični Peking negira ove optužbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala