Američka voditeljka obrušila se na Trampa: Donalde, Vi ste bolestan čovek

© AP Photo / Matt RourkeDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Voditeljka televizije „Em-es-en-bi-si“ Mika Bžežinski nazvala je američkog predsednika Donalda Trampa „bolesnikom“ zbog njegovih izjava o broju zaraženih virusom korona u SAD i ocenila da bi situacija sa koronom u zemlji mogla da uđe u istoriju kao humanitarna katastrofa, koju je predsednik mogao da spreči.

Bžezinski je istakla da SAD ima 31 odsto od ukupnog broja obolelih od kovida 19 u svetu, iako Tramp smatra da je takva brojka „dobra“ i da je ona navodno pokazatelj efikasnosti testiranja.

„Koristeći svoj položaj moram da kažem da su ovo reči bolesne osobe. Donalde, Vi ste bolestan čovek, bolesnik. Zbog Vas i porodoica i muž pokojne Lori Klausutis proživljavaju strašne stvari i to radite samo zato jer ste ljuti na Džoa, zato što Vas je danas ponovo pritisnuo. On govori istinu i iskazuje otvoreno da se ne interesujete za druge, da niste empatični i da niste u stanju da izađete na kraj sa ovom gigantskom humanitarnom katastrofom, i da ste je samo pogoršali i nastavljate to da činite i dalje. Pri svemu tome, čak ni ne nosite masku kako biste zaštitili druge ljude od sopstvenih bakterija“, izjavila je Bžežinski u direktnom emitovanju 20. maja i dodala da Trampa smatra „zlobnim i odvratnim“.

Istovremeno, voditeljka je istakla da Tramp stalno „upire prstom u druge“ i tvituje „najrazličitije gluposti“, posebno o njenom suprugu Džou Skarborou, koji je u prošlosti bio član Predstavničkog doma, a sada se bavi novinarstvom i često kritikuje američkog lidera.

Interesantno je da je Mika Bžežinski ćerka Zbignjeva Bžežinskog, jednog od najuticajnijeg američkog geopolitičara, nekadašnjeg političkog savetnika predsednika SAD Lindona Džonsona, za koga se smatra da je kreator ideje da Amerika preuzme ulogu „svetskog policajca“.

Inače, prošle nedelje Tramp je objavio post u kojem je istakao da je ogorčen jer protiv Skarboroa još uvek nije pokrenut slučaj.

„Da li se izvukao sa ubistvom? Neki misle da jeste. Zašto je napustio Kongres tako tiho i brzo? Zar nije očigledno? A šta se sada događa? On je potpuni ludak!“, napisao je Tramp na Tviteru 12. maja.

Džo Skarboro je bio član Predstavničkog doma SAD kada je u julu 2001. godine stažistkinja Lori Klausutis pronađena mrtva na radnom mestu. Obdukcija je otkrila da je 28-godišnja devojka umrla zbog problema sa srcem, iako je nekima njena smrt bila sumnjiva, naročito Trampu, koji je još 2017. godine putem Tvitera pozvao da se obnovi istraga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala