Zabrinjavajuće vesti iz Kine: Epidemija virusa korona i dalje prisutna

© Tanjug / RADE PRELICKoronavirus
Koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemija koronavirusne infekcije u Kini još uvek nije završena, izjavio je kineski premijer Li Kećang govoreći o radu vlade na godišnjem zasedanju Zakonodavne skupštine u Pekingu.
„Zahvaljujući marljivom radu i samopožrtvovanju kineskog naroda postigli smo značajne strateške rezultate u odgovoru na kovid 19. Epidemija, međutim, još nije završena, a zadaci koji stoje pred nama u podsticanju razvoja su ogromni. Moramo da udvostručimo napore u cilju minimizacije gubitaka izazvanih virusom i da ispunimo zadatke koji se tiču socijalno-ekonomskog razvoja koji su planirani za ovu godinu“, izjavio je on.

Kećang je dodao da je epidemija postala najbrže rastuća, najopsežnija i najsloženija vanredna situacija u javnom zdravstvu, s kojom se Kina ikada suočila.

Kontrola koronavirusa u Kini - Sputnik Srbija
Novi talas virusa u Kini: U karantinu 108 miliona ljudi

Podsetimo, kineski grad Vuhan je prvi grad u Kini u kojem je buknula epidemija. Stroge mere izolacije bile su uvedene od kraja januara. Vlasti su 19. marta objavile da u tom gradu više nema novih slučajeva zaraze na dnevnom nivou, a ograničenja su postepeno ukidana. U Vuhanu su 7. maja ukinuta poslednja ograničenja — deca su ponovo krenula u školu.

Kineske vlasti su 29. marta zvanično objavile kraj epidemije u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala