Objavljena nova pravila o putovanjima u Rusiji tokom pandemije

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaNa aerodromu "Šeremetjevo"
Na aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Rospotrebnadzor” pripremio je nove preporuke za putovanje vazdušnim, vodenim i drumskim saobraćajem u Rusiji u uslovima pandemije virusa korona, u skladu s kojima se avio-prevoznicima savetuje da zbog fizičke distance među putnicima popunjenost kapaciteta bude 50 odsto.

Odgovarajući propisi objavljeni su na sajtu ove ustanove.

Pre svega, radi se o prodaji avio-karata i rasporedu sedenja putnika u avionima uz poštovanje fizičke distance među putnicima.

„Broj putnika u jednom avionu ne bi trebalo da bude veći od 50 odsto ukupnog broja putničkih mesta“, navodi se u saopštenju.
Stjuardesa na međunarodnom aerodromu Šeremetjevo - Sputnik Srbija
Rusija: Međunarodni letovi mogući od leta, država pomaže i avio-kompanije i aerodrome

Takođe, preporučuje se da putnici ne sede u neposrednoj blizini jedni od drugih, već na udaljenosti, uključujući jedan red ispred i jedan red iza putničkog mesta.

Pored toga, u „Rospotrebnadzoru“ podsetili su na potrebu poštovanja opštih zahteva — dezinfekciju opreme, merenje temperature zaposlenima i putnicima, obezbeđenje dovoljnih količina ličnih zaštitnih i antiseptičkih sredstava, kao i na ograničenja zbog karantinskog režima u regionima.

CC0 / / Kabina aviona
Objavljena nova pravila o putovanjima u Rusiji tokom pandemije - Sputnik Srbija
Kabina aviona

Podsetimo, ministar za saobraćaj Rusije Evgenije Ditrih sugerisao je sredinom maja da će usled fizičke distance prilikom smeštanja putnika u avion doći do značajnog povećanja cena karata. Istovremeno, prema njegovim rečima, da bi letovi bili isplativi, popunjenost aviona mora iznositi 72-75 procenata. Zbog toga u vladi smatraju da je uvođenje fizičke distance u avionima nepraktično.

Prazan avion - Sputnik Srbija
Avio kompanije upozoravaju: Nećemo da letimo po idiotskim pravilima

O mogućem rasporedu sedenja putnika u avionima uz pridržavanje fizičke distance takođe se govori u predlogu „Rosavijacije“ za etapno ukidanje ograničenja koja su bila uvedena zbog pandemije kovid 19. U dokumentu se, konkretno, predviđa da se u prvoj fazi ograniči kretanje putnika u avionu i pozivanje posade. Takođe, putnicima može biti zabranjen ulazak u avion u jaknama ili kaputima, već će biti obavezno da budu upakovani u posebnu kesu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala