Korona može da nestane pre vakcine: Ugledni engleski lekar izneo optimističku prognozu

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcina
Proizvodnja vakcina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona mogao bi da nestane sam od sebe pre nego što bude napravljena vakcina protiv njega, rekao je Karolj Sikora, nekadašnji visoko rangirani onkolog Svetske zdravstvene organizacije i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Bakingem.

„Postoji realna šansa da virus sagori prirodnim putem pre nego što bilo koja vakcina bude razvijena“, napisao je Sikora na Tviteru, prenosi RT.

Dodao je da se svugde vidi slična matrica kada je virus u pitanju.

​„Pretpostavljam da nam je imunitet veći nego što mislimo. Moramo da usporimo virus, ali on bi mogao da nestane sam od sebe“, napisao je Sikora.

Virus korona – ilustracija - Sputnik Srbija
Korona će uništiti samu sebe: Nove tvrdnje nobelovca koji smatra da su ljudi modifikovali virus

Njegove tvrdnje izazvale su veliki broj komentara na Tviteru, zbog čega je on kasnije objasnio da se radi o njegovom mišljenju i jednom od mogućih scenarija koji se mogu odigrati u trenutnoj „nepoznatoj situaciji“.

On je objasnio da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi šta će se dogoditi i pozvao da se i dalje poštuje mera fizičkog udaljavanja.

Sikora se potom osvrnuo i na broj obolelih u Engleskoj, napisavši da je ohrabrujuće to što se broj pacijenata koji se leče u bolnicama od kovida-19 smanjuje za oko 2.000 nedeljno.

​Takođe, naveo je da u Britaniji opada i smrtnost od kovida-19. Kako je napisao, u poslednja 24 sata preminulo je 170 ljudi, što je najmanji broj od 24. marta.

​U Velikoj Britaniji do sada je zabeleženo više od 240.000 pozitivnih na virus korona, dok je preminulo gotovo 35.000 ljudi. Britanija je, prema podacima sajta Vorldometers, među zemljama sa najvećom stopom smrtnosti na milion stanovnika, odmah posle Belgije, Španije i Italije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala