Korona će uništiti samu sebe: Nove tvrdnje nobelovca koji smatra da su ljudi modifikovali virus

CC0 / Piksabej / Virus korona – ilustracija
Virus korona – ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Virus korona će uništiti samog sebe, tvrdi francuski nobelovac Lik Montanje, koji je nedavno šokirao svet izjavom da je taj virus nastao u laboratoriji i da su mu dodate čestice HIV.

„Priroda vraća stvari u svoje ruke! Sa kolegama trenutno istražujem veoma začuđujuću pojavu u SAD gde ima milion zaraženih, i gde se virus veoma brzo menja, naročito onaj njegov deo za koji verujem da ga je dodao čovek. Taj deo vrši mnogo mutacija i u toku je nestajanja. To praktično znači da će ovaj virus da se samouništi“, rekao je Montanje u intervjuu za Novosti.

Epidemija će nestati kad se dosta raširi

Francuski nobelovac kaže da je uslov za nestanak virusa da se „dosta raširi među populacijom, da bi mutirao i promenio se“.

Laboratorijska ispitivanja - Sputnik Srbija
Francuski nobelovac otkriva: U koroni se nalaze i čestice HIV-a

„Paradoksalno zvuči, ali potrebno je da epidemija najpre dobije na razmerama, da bi nestala“, kaže Montanje, koji je dobio Nobelovu nagradu za pronalaženje virusa HIV.

Kaže kako se nada da ćemo živeti normalno ovog leta i misli da je to moguće.

„U svakom slučaju, ne možemo toliko dugo ekonomski da budemo zatvoreni. U maju ima mnogo praznika u Francuskoj, navikli smo da se više odmaramo tog meseca, ali ne bi trebalo da sve ovo traje duže od maja. Virus je došao brzo i moguće je da će isto tako brzo otići“, kaže Montanje.

Virus je delo ljudskih ruku, dodate su mu čestice HIV

On je ponovio svoje tvrdnje da je SARS kov-2 delo ljudskih ruku.

„Sve je krenulo od poznatog virusa kod slepih miševa, na kome se intervenisalo da bi se „humanizovao“. U tom trenutku se verovatno dogodila ili greška ili je sve procurilo iz laboratorije. Dobili su nešto što je suprotno od onoga šta su tražili. Ne znam šta su tražili, možda vakcinu protiv side“, istakao je Montanje.

virsu korona - Sputnik Srbija
Poslednje istraživanje: Korona značajno usporava

On tvrdi da su u virus korona ubačene kratke sekvence virusa side, veličine 20 nukleotida, osnovnih jedinica genetske građe. Kako navodi, upravo te sekvence dovele su do izmene omotača virusa, „što ga je učinilo sposobnim da inficira ljudske ćelije“.

Montanje nije hteo nikoga direktno da optuži da je modifikovao virus.

Na kritike njegovih tvrdnji, koje kažu da je virus „prirodnog porekla“, Montanjije odgovara da on jeste prirodnog porekla, ali da je modifikovan i dodao da će on i njegovi saradnici svoja saznanja objaviti u naučnim časopisima.

Francuski nobelovac podržao je svog zemljaka, profesora Didije Raulta, koji se zalaže za upotrebu hlorokina u borbi protiv bolesti kovid-19, izazvane virusom korona.

„To je važan tretman. Spasava živote. Ali, hlorokin treba dati na početku infekcije, a ne na kraju. Na kraju nema efekta, jer u telu više nema virusa“, kaže Montanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala