Španska „Marka“ složila jugoslovenski Drim Tim: „Koliko daleko bi ova ekipa otišla?“

© Foto : fiba.basketballBogdan Bogdanović na meču protiv Češke
Bogdan Bogdanović na meču protiv Češke - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Kraj velike i na sportskom planu pobedničke balkanske države doneo je rat, nakon kojeg se Jugoslavija raspala na više manjih zemalja. One su takođe osvajale medalje, ali nikada više onako kao kada su bile ujedinjene", piše najčitaniji španski list.

Novinar „Marke" se sa pravom pita: „Koliko bi daleko košarkaška reprezentacija Jugoslavije otišla da ta država postoji još uvek? Kada vidimo kakvim talentom bi raspolagala, odgovor koji se nameće je: zastrašujuće daleko."

Ne zna se koja trojka bi joj bila jača: Organizatorska ili šuterska

„Marka“ zatim po linijama nabraja igrače te imaginarne Jugoslavije: „Bekovska trojka bili bi Miloš Teodosić, jedan od najboljih evropskih igrača na toj poziciji u poslednjih desetak godina, zatim Vasilije Micić, koji poslednjih sezona svoj veliki potencijal pretvara u kvalitet, te veteran Goran Dragić, zvezda Majamija koja je Sloveniju odvela do evropskog naslova.", prenosi „Indeks“.

Nastavlja se s „trojkom neiscrpne ofanzivne moći koja bi razbila odbranu bilo koje svetske ekipe", a čine je Bogdan Bogdanović, "jedan od najvećih talenata Starog kontinenta, koji se dokazuje i u NBA ligi", Bojan Bogdanović, "sjajni šuter Jute koji preti iz bilo koje pozicije", i Nemanja Bjelica, zato što „savršeno može odigrati na poziciji tri ili četiri te je igrač koji čini razliku".

Jedan igrač bio bi posebna kategorija

Poseban status u hipotetičkoj reprezentaciji Jugoslavije imao bi, naravno, Luka Dončić. „Njegovi talenat, kvalitet i svestranost čine ga igračem koji pokriva bilo koju od spoljnih pozicija jer njegov napadački arsenal je nezaustavljiv, kao što to vrlo dobro znaju svi koji se nađu na suprotnoj strani."

Strašna snaga u reketu

„Marka“ ističe da ova Jugoslavija u reketu ne bi bila ništa lošija nego na spoljnim pozicijama: „Za početak, Nikola Jokić. Zvezda Denvera jedan je od igrača koje je u NBA nemoguće čuvati. Ako bi on bio petica, četvorka bi mogao biti Dario Šarić. Centimetre bi dodao Boban Marjanović, a sjajnu centarsku liniju upotpunjavaju Nikola Milutinov i Bojan Dubljević."

Tekst se završava napomenom kako bi „ovih 12 imena iz balkanske škole svaku ekipu na svetu doveo u nevolje, uključujući i američki Drim Tim".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala