Sirijci blokirali prolaz američkoj vojsci /video/

© AP Photo / Baderkhan AhmadVozilo američke vojske tokom patrole u Siriji
Vozilo američke vojske tokom patrole u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U sirijskoj provinciji El Hasaka blokiran je prolaz konvoja sa vojnom opremom američke vojske, prenosi državna informativna agencija SANA.

Kako se navodi u saopšenju, stanovnici Dašdašije i Kahire, prinudili su američke vojnike da promene pravac kretanja.

Izveštaji o takvim slučajevima na severu Sirije redovno stižu. Štaviše, mediji su pisali o napadima nepoznatih naoružanih grupa na američke vojnike u El Hasaki i susednom Dejr el Zoru.

Sukob u Siriji

Podsetimo, oružani sukob u Siriji počeo je 2011. godine. U pojedinim regionima nastavljaju se čišćenja teritorije od terorista.

Američki vojnici nalaze se u provincijama Al Hasak i Dejr el Zor bez zakonskih osnova. Koncentrisali su svoje snage oko velikih nalazišta nafte i gasa.

Američki vojni konvoj u blizini grada Tel Tamr na severu Sirije - Sputnik Srbija
Mislili da je terorista: Američki vojnici ubili civila u sirijskom Dejr el Zoru

Sirijske vlasti više puta su saopštavale da prisustvo američkog kontigenta krši suverenitet države, kao i sva međunarodna pravila.

S druge strane, specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za Siriju Džejms Džefri izjavio je prošle nedelje da Vašington pokušava da obnovi situaciju u zemlji od pre početka sukoba 2011. godine, a kao krajnji cilj navodi povlačenje svih oružanih snaga iz Sirije, pre svega iranskih.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala