Rusija: Situacija s kovidom 19 i dalje napeta

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaDevojka u zaštitnoj maski i rukavicama ispred Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi
Devojka u zaštitnoj maski i rukavicama ispred Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sanitarno-epidemiološka situacija povodom pandemije kovid 19 u Rusiji i dalje je napeta, izjavila je direktorka „Rospotrebnadzora” Ana Popova tokom brifinga.

„Sanitarno-epidemiološka situacija u Rusiji ostaje prilično napeta. Broj obolelih od virusa korona svaki dan raste”, istakla je ona.

Prema njenim rečima, u vezi s tim, po statistici obolelih (158,3 slučaja na 100 hiljada ljudi) Rusija je „među prvih deset zemalja koje danas informišu o broju obolelih među svojim državljanima”.

„Apsolutno nije moguće uporediti broj obolelih u zemlji koja ima više od 100 miliona stanovnika i u zemlji čiji broj stanovnika nije veći od 10 miliona”, dodala je Popova.

Kako navodi Popova, poslednjih deset dana ukupan broj registrovanih slučajeva statistički je približno isti.

„Drugim rečima, deset dana u Ruskoj Federaciji, ne vidimo značajan svakodnevni rast kada upoređujemo ove brojke”, naglasila je Popova.

Komunalna vozila dezinfikuju Tversku ulicu u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija izašla na drugo mesto u svetu po broju obolelih od korone

Ona je još izjavila da je procenat dece obolele od kovid 19 u Rusiji, porastao s pet na sedam odsto, dok je broj obolelih muškaraca i žena približno jednak.  

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je registrovano 232.243 obolelih od kovid 19, 43.512 osoba je ozdravilo, dok je 2.116 umrlo.

Najviše slučajeva zabeleženo je u Moskvi — 121.301, u Podmoskovlju — 22.700 i u Sankt Peterburgu — 8.050. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala