Mask: Ako neko treba da bude uhapšen, neka to budem ja!

© REUTERS / Stephen LamKompanija "Tesla" u Los Anđelesu
Kompanija Tesla u Los Anđelesu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Proizvođač električnih automobila „Tesla“ otvorio je svoju fabriku u Kaliforniji uprkos zabrani rada koja je na snazi u toj američkoj državi.

Direktor kompanije Ilon Mask naredio je u ponedeljak pokretanje pogona, a na svom Tviter profilu je rekao kako će se i sam vratiti na posao u fabriku. Takođe je naveo da ukoliko neko treba da bude uhapšen — neka to bude on.

Mask je prethodno izjavio kako će fabriku i sedište kompanije premestiti iz Kalifornije, ukoliko vlasti ne dozvole otvaranje u kontekstu restrikcija zbog pandemije.

Iako je savezna država popustila u merama predostrožnosti, okrug Alameda koji se nalazi pokraj San Franciska, u kojem se fabrika nalazi, nije učinila isto.

Mask je u nedelju izjavio da je kompanija „Tesla“ podnela žalbu protiv okruga. Ipak, umesto da sačeka rezultat pravnog pritiska, Mask je naredio otvaranje mimo lokalnog zakona, prenosi „Kliks“.

Policija je rekla kako su informisani o događaju, ali da će delovati samo u slučaju naredbe zdravstvenih čelnika okruga.

U saopštenju radnicima kompanija „Tesla“ naglašava da je odluka o vraćanju na posao u skladu sa odredbama države Kalifornije.

Fabrika električnih automobila prestala je sa proizvodnjom 26. marta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala