Berane: Na ivici incidenta, policija krenula, pa se povukla pred okupljenim građanima /video/

© Foto : Branimo svetinjeProtest u Beranama
Protest u Beranama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uoči današnjeg velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog, građani Berana i Andrijevice su masovno izašli na ulice, uzvikujući parole „Na damo svetinje!“ i „Ne damo sveštenike!“. U Beranama je organizovana i nepregledna kolona automobila koja je kružila gradskim ulicama, koju su neki nazvali i „Automobilska litija“.

Međutim, sinoć je u centru Berana zamalo došlo do incidenta između policije i okupljenih građana, saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Radio Berana, prenosi in4s.net.

Policija se, naime, uputila prema okupljenim građanima koji nisu ustuknuli, uzvikujući pomenute parole. U trenutku kada se približavala veća grupa građana, policija se povukla na svoje standardno mesto patroliranja.

Policija je sinoć privela nekolicinu građana. Kako navodi Radio Berane, građani su se odlučili na ovaj korak u znak podrške petorici sveštenika Manastira Đurđevi Stupovi, koji su zbog Đurđevdanske litije privođeni na saslušanje, protiv kojih su podnesene krivične prijave i kojima je naloženo da se jave  18. maja u Osnovno državno tužilaštvo.

Pročitajte još: 

Uprkos jakom pljusku na stotine vernika od jutros ispred manastira Ostrog

Uskoro: Liturgija sa Ostroga uživo na Sputnjiku

Tri patrole do Ostroga: Reporter Sputnjika s vjernicima uoči Svetog Vasilija /foto/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala