Martinović nastavlja štrajk glađu uprkos pozivu Vučića na prekid

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Martinović
Aleksandar Martinović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović nastavlja štrajk glađu, uprkos pozivu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića da ga prekine.

Martinović je jutros Tanjugu rekao da je proveo noć ispred Skupštine Srbije sa svojim kolegama.

Kaže da nije promenio odluku o prestanku štrajka glađu, jer smatra da treba da sačeka reakciju Tužilaštva na incident koji se dogodio u petak ispred parlamenta, kada su pristalice Dveri i lider tog pokreta Boško Obradović napali poslanika Marijana Rističevića.

On je izrazio nadu da će tužilaštvo u toku današnjeg dana reagovati i da neće "okrenuti glavu" na drugu stranu, već da će zaštiti, u ovom slučaju poslanika Marijana Rističevića, a u budućnosti svakog građanina Srbije.

On je rekao i da mu je teško da kaže da li je štrajk glađu neka vrsta pritiska na Tužilaštvo ili ne, ali je dodao da poslanici moraju da pronađu način kako da Tužilaštvo konačno počne da obavlja svoj posao koji je definisan Ustavom i zakonima.

Kako kaže, suština njegovog štrajka jeste da svi građani u Srbiji budu jednaki, da se pokaže da je Srbija pravna država i da neko ko misli drugačije ne sme da bude pretučen.

"Niko u Srbiji ne sme da bude pretučen i ne sme da bude žrtva političkog nasilja, samo zato što je politički neistomišljenik sa Draganom Ðilasom i Boškom Obradovićem", rekao je Martinović.

Kaže da odluka o stupanju u štrajk glađu nije bila jednostavna, ali i da neće biti jednostavna ni odluka o prekidu, ako ne bude postojala reakcija Tužilaštva.

Predsednik Vučić pozvao je juče Martinovića i poslanicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu, između ostalog, i zbog toga što predstavlja neku vrstu pritiska na tužilaštvo.

Nakon toga, Božić je prekinula štrajk.

Samostalni poslanik Marijan Rističević juče u toku dana je prekinuo štrajk glađu koji je počeo zbog pitanja Kosova i Metohije, dok lider Dveri Boško Obradović, kao sto je najavio, nastavlja štrajk glađu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala