U zatvoru dvojica Amerikanaca, optuženi za pokušaj invazije na Venecuelu

© Reuters TVPripadnici vojske Venecuele privode plaćenike koji su pokušali da izvrše invaziju
Pripadnici vojske Venecuele privode plaćenike koji su pokušali da izvrše invaziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalni sud u Venecueli odredio je pritvor dvojici Amerikanaca, koji su optuženi za učešće u nedavnom neuspelom pokušaju invazije na zemlju s mora.
„Nacionalni sud za terorizam odlučio je da pritvori američke državljane Luka Aleksandra Denmana i Ajrana Berija zbog sumnje da su izvršili krivična dela povezana sa terorizmom i ilegalnom trgovinom oružja“, navodi se u saopštenju Vrhovnog suda Venecuele.

Navodi se da se u zatvoru nalaze i ostala lica, koja su uhapšena prilikom pokušaja invazije u Venecuelu.

Ranije je tužilaštvo Venecuele izdalo nalog za hapšenje 22 osobe, za koje se sumnja da su učestvovali u neuspelom pokušaju upada u zemlju s mora. Raspisana je međunarodna poternica za direktorom privatne vojne kompanije „Silverkop“ Džordanom Gudrom, opozicionim poslanikom iz tima Huana Gvaida – Serhiom Vergarom i političkim savetnikom iz Majamija Huanom Hoseom Rendonom, koji je optuže za organizovanje napada.

Podsetimo, ranije je ministar inostranih poslova Venecuele Nestor Reverol izjavio da je pred zoru grupa naoružanih ljudi pokušala da izvrši invaziju u Venecuelu preko lučkog grada Gvaira, do kojeg je došla čamcima-gliserima. Maduro je izjavio da je cilj ove invazije bilo njegovo ubistvo.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala