Poništena markica sa mapom NDH: Premijer Severne Makedonije smenio ceo savet za filateliju

Pratite nas
Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju.

On je rekao je da je razgovarao sa predsednikom Vlade Severne Makedonije, koji ga je informisao o koracima preduzetim nakon što je Severna Makedonija povodom Dana pobede nad fašizmom izdala poštansku marku sa kartom Nezavisne Države Hrvatske (NDH) u proširenim granicama.

Skoplje  - Sputnik Srbija
Povampireno ustaštvo i u Severnoj Makedoniji: Za Dan pobede izdali markicu s kartom NDH

„Ja sam se pre dva sata čuo sa predsednikom Vlade Severne Makedonije i on mi je rekao da je smenio čitav Savet za filateliju i rukovodioca saveta, odnosno čoveka koji je odgovoran za filateliju makedonskih pošta. Markica je poništena, nije puštena u promet“, rekao je Jaćimović.

„I srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik bio je u poseti Severnoj Makedoniji gde je imao konstruktivne razgovore i uputio poziv predsedniku te zemlje da poseti Donju Gradinu. Objavljivanjem ove markice neko je možda pokušao da naruši odnose BiH i Severne Makedonije. Mi nemamo otvorenih pitanja između dve države i siguran sam da će tako i ostati“, rekao je on.

U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta Nezavisne Države Hrvatske.

Pošta Severne Makedonije izvinila se zatim zbog puštanja u upotrebu sporne poštanske marke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala