Smrt kineskog naučnika koji je bio na pragu otkrića o koroni: Ljubavni trougao ili zavera

© Brandon AndersonPolicijska traka "Mesto zločina"
Policijska traka Mesto zločina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Smrt naučnika koji je istraživao virus korona i koji je ubijen u svom domu u Pitsburgu, i dalje je veoma upitna. Poslednji policijski izveštaj navodi da je reč o ljubavnom trouglu, ali pitanja se i dalje nižu.

Bin Lju je pronađen sa višestrukim prostrelnim ranama glave, vrata i ekstremiteta. Njegov dom bio je u predgrađu mesta Ros Taunšip u Pitsburgu, gde je živeo sa suprugom. Istražitelji su to zločin brzo okarakterisali kao ishod svađe u ljubavnom trouglu, dugotrajnog spora koji je, očigledno, obuhvatio i Hao Gua.

Hao Gu je 46-godišnji softverski inženjer i identifikovan je kao ubica. Prema izveštajima, nakon otvaranja vatre na profesora Ljuja, Hao Gu se ubio. I njega su pronašli mrtvog u automobilu parkiranom na samo 100 metara od mesta ubistva, prenosi portal „Vajo“.

Navedeno je u policiji je da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali istražitelji nisu dali dodatne detalje o tome kako su se njih dvojica znala.

Policajac snimljen u Pitsburgu za vreme epidemije korona virusa - Sputnik Srbija
Ko je bio naučnik koji je istraživao virus korona i zašto je ubijen?

Profesor Bing Lju je radio na Medicinskom centru Univerziteta u Pitsburgu. Univerzitet je izdao saopštenje o njegovoj smrti.

„Bing je bio na pragu značajnog otkrića koje se tiče ćelijskih mehanizama infekcija virusom SARS kov-2, kao i komplikacija bolesti koju izaziva ", navodi se u saopštenju.

Policija je izjavila da ubistvo nema nikakve veze sa poslom koji je Lju obavljao na Univerzitetu.

„Pitsburg post gazeta“, najveći medij u gradu, pisala je 4. maja da Bingovi susedi nisu čuli nikakve zvuke pucnjeva na dan njegove smrti, kao i da se formalni izveštaj medicinskog istražitelja o uzroku Ljujove smrti još čeka. Komšije su navele i da su Bing i njegova supruga bili prilično tihi, kao i da ih niko u komšiluku nije dobro poznavao.

Pitanje koje se sada postavlja glasi: da li je zaista reč o ubistvu čije je koren ljubavnim trougao, ili je ishod neke zavere, navodi portal „Vajon“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala