Novinarki RT-a prete zbog izveštaja o američkim plaćenicima u Venecueli

© Reuters TVPripadnici vojske Venecuele privode plaćenike koji su pokušali da izvrše invaziju
Pripadnici vojske Venecuele privode plaćenike koji su pokušali da izvrše invaziju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dopisnica televizije RT u Venecueli Erika Ortega počela je da dobija pretnje nakon što je na Tviteru objavila priču o bivšim američkim komandosima i invaziji na ovu latinoameričku zemlju, prenela je televizija.

Karakas je ranije objavio da je sprečena pomorska invazija kolumbijskih militanata. Prema rečima predsednika Venecuele Nikolasa Madura, cilj operacije bilo je njegovo ubistvo.

Maduro je rekao da su među zarobljenim učesnicima oružanog napada bila dva američka državljanina, koje je on nazvao Trampovim ličnim obezbeđenjem. Jedan od njih priznao je da je, prema dobijenim uputstvima, venecuelanski predsednik trebalo da bude odveden u Sjedinjene Američke Države.

​Mediji su nakon toga izvestili da je u incident umešan bivši pripadnik Zelenih beretki iz Sjedinjenih Američkih Država Džordan Gudro, koji je osnovao privatnu kompaniju za obezbeđenje „Silverkorp SAD“. Dopisnica RT Ortega pisala je o njemu i ostalim učesnicima operacije na svom nalogu na Tviteru.

​„Plaćenici su plaćeni za svoj posao. Ali ja bih sa zadovoljstvom odradio ovaj posao besplatno kako bih svet oslobodio Madurovih poslušnika poput tebe“, piše u odgovoru kompanije „Silverkorp“.

Ruska ambasada u Vašingtonu prokomentarisala je objavu „Silverkorpa“ i saopštila da „vidi očiglednu pretnju novinaru RT“. Diplomate su takođe kritikovale američke vlasti i branitelje ljudskih prava zbog ignorisanja ovih izveštaja.

Nakon što su početkom 2019. godine u Venecueli započeli masovni protesti protiv legitimnog predsednika zemlje Nikolasa Madura, američki državni sekretar Majk Pompeo je izjavio da Vašington više neće priznavati vlast na čelu sa Madurom, koji je sa svoje strane objavio prekid diplomatskih odnosa sa Vašingtonom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala