Ništa od slabljenja mera: Režim samoizolacije u Moskvi na snazi i posle 12. maja

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaUlica u Moskvi za vreme samoizolacije građana zbog pandemije virusa korona
Ulica u Moskvi za vreme samoizolacije građana zbog pandemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi režim samoizolacije neće biti oslabljen posle 12. maja, izjavio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Sobjanjin je istakao da će od tog datuma moći da se odobri samo rad industrijskih preduzeća u gradu, ali da „režim samoizolacije neće oslabiti“.

„Naprotiv, moramo dosledno poštovati (režim samoizolacije), kako bismo omogućili rad velikom broju preduzeća. Rad u preduzećima mora biti jasno regulisan instrukcijama koje su danas propisali lekari“, rekao je Sobjanjin i izvestio je o stabilizaciji situacije sa virusom korona u glavnom gradu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je planove za otvaranje industrijskih preduzeća i nastavak građevinskih radova na objektima nakon 12. maja.

Fontana u izložbenom centru VDNH u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija se u tri faze oprašta od mera protiv korone

Putin je na sastanku sa gubernatorima Rusije takođe rekao da ne treba žuriti sa ukidanjem ograničavajućih mera uvedenih zbog pandemije virusa korona, jer bi tako nešto moglo da se „obije o glavu“ celoj zemlji.

U Rusiji je do danas zabeleženo skoro 166 hiljada slučajeva kovida 19, od čega je 1.537 osoba umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala