Rusija se u tri faze oprašta od mera protiv korone

© Sputnik / Exhibition of Achievements of National Economy / Uđi u bazu fotografijaFontana u izložbenom centru VDNH u Moskvi
Fontana u izložbenom centru VDNH u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ograničavajuće mere koje su uvedene zbog širenja virusa korona mogu početi da se ukidaju u tri faze, saopštila je šefica ruske službe za nadzor „Rospotrebnadzor“ Ana Popova na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.
Prva faza predviđa mogućnost bavljenja sportom na ulici, šetnju sa decom. Mali objekti u sferi trgovine i usluga takođe mogu početi sa radom.

Nakon toga će biti dozvoljena šetnja i nastavak rada obrazovnih ustanova i trgovinskih centara.

Treća faza podrazumeva otvaranje parkova i trgova. Pritom će biti obavezno poštovanje socijalne distance u sve tri faze.

Popova je saopštila da će se prilikom ukidanja ograničenja voditi računa o sledećim pokazateljima: tempu rasta broja inficiranih, slobodnom fondu kreveta za hospitalizaciju obolelih, kao i o broju testiranja, kako bi se videlo koliko brzo se širi infekcija u nekom od regiona.

Ruski predsednik je saopštio na sednici da se situacija razlikuje od regiona do regiona. Po njegovim rečima, u nekim oblastima može doći i do pooštravanja mera.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj zaraženih u zemlji dostigao je skoro 166 hiljada ljudi. Poslednja 24 časa infekcija je potvrđena kod 10.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala