Italijanski premijer: Pomoć Rusije i Kine nije promenila našu spoljnu politiku

© AP Photo / Domenico StinellisĐuzepe Konte, novi-stari premijer Italije
Đuzepe Konte, novi-stari premijer Italije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da pomoć koju je njegova zemlja primila tokom pandemije virusa korona, uključujući onu iz Rusije i Kine, nije promenila spoljnu politiku Rima.

Italija je u trenutku kada joj je to bilo najpotrebnije zatražila pomoć i dobila je od mnogih zemalja. Među njima su bile i Rusija i Kina. Mi smo iskoristili tu pomoć maksimalno transparentno i što se tiče našeg javnog mnjenja i što se tiče naših saveznika“, rekao je Konte, prenosi dnevnik „Stampa“.
Konte ističe da ne želi da ulazi u moguće geopolitičke razloge onih koji su pružili pomoć.

„Bolje da kažem o geopolitici onih koji su dobili pomoć, mogu da potvrdim da je naša spoljnopolitička pozicija identična danas kao što je bila juče“, rekao je Konte.

On je dodao da su italijanske vlasti javno zahvalile za pomoć svima i podsetio na memorandum o podršci Italiji od 100 miliona dolara koji je potpisao američki predsednik Donald Tramp.

Dnevnik „Stampa“ je juče objavio intervju američkog ministra odbrane Marka Espera, koji je, između ostalog, rekao da Rusija i Kina koriste situaciju i krizu izazvanu pandemijom kako bi promovisale sopstvene interese.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala