Ukrajinski ambasador predložio opkladu Šrederu zbog izjave o Krimu

© Foto : Skrinšot 3SatKarta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije
Karta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik je za agenciju „Ukrinform“ izjavio da je spreman da se kladi sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom da će se Krim „vratiti“ u sastav Ukrajine.

Meljnik je još poručio da će se još dok je Šreder živ, Krim „neizostavno vratiti u okrilje majke Ukrajine“.

„To je jednako očigledno, kao i što sunce izlazi na istoku i zalazi na zapadu“, smatra ukrajinski ambasador.

Ranije je Šreder u intervjuu listu „Tagesšpigel“ izjavio da smatra da nijedan ruski predsednik nikada neće dati Krim Ukrajini. On je još naglasio da se zalaže za ukidanje antiruskih sankcija, koje je Evropska unija uvela 2014. godine Rusiji nakon ujedinjenja Rusije i Krima, istakavši da je saradnja sa Rusijom posebno neophodna u trenutnoj ekonomskoj situaciji, nastaloj usled pandemije virusa korona.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, na pitanje Krima je definitivno stavljena tačka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala