Svi koji žele u Hrvatsku moraju biti testirani na korona virus

© Foto : Bogdan PantićGranica Srbije i Hrvatske
Granica Srbije i Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve osobe koje žele da uđu u Hrvatsku od sada će morati da imaju potvrdu da su testirani na korona virus, a test ne sme biti stariji od 24 sata, kaže Almeka Markotić, direktorka Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

„Oni koji će hteti da uđu u Hrvatsku, moraće da naprave u svojoj zemlji PSR test, koji ne sme biti stariji od 24 sata. Samo će s tom potvrdom moći da uđu u zemlju. To je osiguranje. Test je visoko pouzdan, ali nije 100 odsto siguran, pa moramo biti oprezni“, rekla je Markotićeva za HRT, prenosi RTS.

Isto je potvrdio i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak.

„Mi smo pre dosta vremena došli na meru da oni koji dolaze, moraju ići u samoizolaciju na 14 dana. No, pokazalo se da oni koji rade u pograničnom području, pitaju da prekinu samoizolaciju i to smo praktikovali neko vreme. To se pokazalo komplikovano. Pa smo uveli da mogu doći na 72 sata. Za produženi vikend je ušlo u Hrvatsku nešto više od 2.000 ljudi. Sada će svako morati da ima potvrdu da je napravio test na virus i samo pomoću takve potvrde će moći da uđe u Hrvatsku“, rekao je Capak.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš ranije je kazao da su osobe koje su ušle u Hrvatsku tokom produženog vikenda ostvarile kontakte i na taj način doprinele širenju zaraze.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala