Bacaju drvlje i kamenje na Belorusiju zbog korone: Lukašenko poziva stručnjake da se vidi ko tu laže

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaŽena sa detetom u parku u Minsku
Žena sa detetom u parku u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se čitava zemlja „organizovala“ da pobedi kovid 19 i da se protiv njega bori kako dolikuje.
„Borimo se s tom bolešću na pravi način. Jednostavno – organizovali smo se. Čitava zemlja je uključena u borbu kako bismo pobedili tu nesreću. Uglavnom, to je panika, infodemija, kako je novinari nazivaju“, izjavio je Lukašenko u toku razgovora sa predsednikom Moldavije Igorem Dodonom putem video-veze.

Beloruski lider smatra da republika nema razloga da se opterećuje kada je reč o trenutnoj situaciji u zemlji sa virusom korona.  

On je dodao da samo „lenje osobe“ trenutno „ne bacaju drvlje i kamenje na Belorusiju“ zbog taktike koju je izabrala u borbi protiv kovida 19.

Pravoslavlje u Belorusiji - Sputnik Srbija
Ruski poslanik: Belorusija izabrala švedski model, cilj ─ stvaranje kolektivnog imuniteta

„Uvek sam govorio: svako postupa u skladu sa razvojem situacije. Mi nismo bogati ljudi, naši narodi nisu bogati, i stalno moramo da razmišljamo o tome šta će biti kada se (situacija sa virusom korona) završi. Ona neće trajati večno. Reći ću samo jednu stvar koju narodu Belorusije ponavljam stalno: Daj bože da kroz epidemiju prođemo na nivou na kojem je trenutno i da pritom situacija u zemlji bude onakva kakva je sada“, rekao je Lukašenko u toku razgovora sa moldavskim kolegom.

On je dodao da je Minsk, budući da je bio suočen sa prekorima i sumnjama, pozvao stručnjake iz Svetske zdravstvene organizacije da dođu u Belorusiju.

„Postoji samo jedan zaključak: ništa nismo lagali, niti krili. Nekima koji nas trenutno kritikuju, govorim: zar nije lakše pozvati stručnjake SZO i videti ko koliko laže“, rekao je Lukašenko.

Podsetimo, u Belorusiji se sprovode protivepidemiološke mere, ali nije uveden karantin.

Beloruski lider izjavio je u nedelju da nije moguće odlaganje vojne parade povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu bez obzira na pandemiju virusa korona jer hiljade ljudi želi da parada bude održana.

Prema najnovijim podacima, broj osoba obolelih od kovida 19 u Belorusiji je dostigao 17.489, a od početka pandemije preminulo je 103 osoba.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala