Predsednik Brazila optužio SZO da podstiče seksualne aktivnosti kod dece

© Eraldo PeresŽair Bolsonaro
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro optužio je Svetsku zdravstvenu organizaciju da ohrabruje decu da masturbiraju, preneo je Južni kineski jutarnji post.

Predsednik Brazila, koga nazivaju „tropski Tramp“, na društvenoj mreži Fejsbuk je u postu koji je izbrisan prethodno napisao:

„Ovo je Svetska zdravstvena organizacija čiji saveti o korona virusu neki ljudi žele da sledim. Da li bi trebalo da sledimo i smernice njihove obrazovne politike? Za decu od nula do četiri godine: zadovoljstvo i zadovoljstvo kada dodiruju tela, masturbacija. Za decu od četiri do šest godina: pozitivan rodni identitet ... masturbacija u ranom detinjstvu, istopolni odnosi ... Devet do dvanaest godina: prvo seksualno iskustvo.“

Informacije koje je Bolsonaro naveo, nalaze se u vodiču SZO iz 2010. godine pod nazivom „Standardi za seksualnost u Evropi“

U vodiču za seksualno obrazovanje navedene su teme o kojima roditelji mogu ili treba da razgovaraju sa svojom decom — prihvatanje društvenih pravila o privatnosti i intimnosti, rodne uloge, istopolne veze, masturbacija, prvo seksualno iskustvo, zlostavljanje itd.

Inače, ovo nije njegov prvi sukob sa SZO. Bolsonaro se suprotstavio preporukama Svetske zdravstvene organizacije o samoizolaciji i socijalnoj distanci za vreme pandemije korona virusa, navodeći da se takvim merama uništava ekonomija. On ignoriše te mere i pojavljuje se na provladinim skupovima, grli i rukuje se sa svojim pristalicama.

Njegov napad na SZO je usledio dan pošto je objavljen podatak da je u toj zemlji od posledica korona virusa preminulo 6.000 ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala