00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
60 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Golim rukama na medveda: Otkrivena tajna neustrašivog ruskog naroda

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski grb
Ruski grb - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusi se kupaju u ledenoj vodi, golim rukama idu na medveda. Neustrašivi su i vešti u borbi. Ruski vojnik je čak i bez profesionalne obuke u prednosti nad ostalima — boriće se do smrti.

Hrabrost i neukrotivost Rusa objašnjavaju se karakterističnom ishranom, na koju se „ratnički narod” navikava od malih nogu, smatra autor kineskog portala „Sina”.

Po mišljenju autora, ove osobine tesno su povezane s ruskom kuhinjom i navikama u ishrani Rusa, koji vole da se „najedu do sitosti”. Prema pisanju „Sina”, stanovnici Rusije najviše vole meso, alkohol, hleb i slatkiše i konzumiraju ih „u ogromnim količinama”.

Bloger je istakao da je retkost da neki obrok u Rusiji prođe bez mesnih proizvoda.

Doručak jednostavan — ručak od tri jela

Prema autoru, doručak u Rusiji je „jednostavan i nepretenciozan, ali vrlo hranljiv”. Istovremeno, Rusi „obožavaju” sendviče s crvenom ikrom ili ribom, tvrdi on.

„Ruski doručak se uvek sastoji od hleba s prženim jajima, prženim kobasicama, prženim krompirom, voćne salate ili ovsene kaše. Od napitaka konzumiraju se čaj, kafa, mleko i ostalo”, navodi se.

Kako se navodi, za razliku od Japana, Kine i Južne Koreje, ljudi u Rusiji jedu manje pirinča i zamenjuju ga hlebom, krompirom i bljinima (palačinkama).

Portal piše da se ruski ručak sastoji od tri jela.

© Fotolia / AllsmallRiblja čorba
Golim rukama na medveda: Otkrivena tajna neustrašivog ruskog naroda - Sputnik Srbija
Riblja čorba

Autor ističe da domaćice poslužuju jela redom, što omogućava uštedu namirnica, obezbeđuje sitost i čini tela ruskih ljudi „tako jakim”.

„Za ručak se najpre služi salata, koja može da uključuje krompir, šunku, govedinu, krastavce i druge sastojke. Najčešće se sastoji od mesa i povrća s dodatkom majoneza. Prvo jelo je supa. To je ili boršč, ili uha, ili šči od zelenog povrća. <…> Drugo jelo su raznovrsna jela od mesa. Nakon toga, služi se dezert s čajem ili kafom”, piše u materijalu.

Novinar nije zaboravio ni na peljmene. Naglasio je da se razlikuju od sličnog jela u Kini: u buljon se dodaju crni i beli luk, mlevena paprika i začini, zbog čega je „ukus tako pun”.

Večera je najvažnija — drži porodicu na okupu

Prema njegovim rečima, najvažniji obrok kod Rusa je večera, za vreme koje se svi članovi porodice okupljaju za stolom. Dodao je da se večernja trpeza takođe sastoji od nekoliko etapa: prvo ide predjelo, pa supa, osnovno jelo, garnirung, voće, dezert, čaj.

Kinez je votku nazvao „vodom života”, koju muškarci u Rusiji vole da popiju za večerom uz marinirane krastavce ili usoljenu ribu. Prema njegovim rečima, ovo je pored čaja, omiljeno piće Rusa.

© Fotolia / FascinadoraTrpeza sa ruskim nacionalnim jelima
Golim rukama na medveda: Otkrivena tajna neustrašivog ruskog naroda - Sputnik Srbija
Trpeza sa ruskim nacionalnim jelima

„Govoreći o posebnim jelima ruske kuhinje, treba pomenuti i šašljik, koji se sprema od svinjetine, govedine ili ovčetine. Zahvaljujući načinu pripreme, meso je meko, sočno, s ukusnom krckavom koricom. Ovo je omiljeno jelo ‘ratničkog naroda’”, tvrdi autor.

Kako je istakao autor, u ruskoj kuhinji koristi se mnogo masnoće i soli, zahvaljujući čemu je ukus hrane puniji i intenzivniji, što podstče apetit.

„Tokom hladne zime, ovakva hrana greje. Ne čudi što su šašljik od raznih vrsta mesa i votka u kombinaciji s velikim apetitom Rusa, karakteristični simboli kulture ishrane neukrotivnog ‘ratničkog naroda’”, zaključuje autor.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala