Nova kampanja i strašne pretnje mitropolitu Amfilohiju: Uskoro ćeš na ispoved pred Boga

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Provladini mediji u Crnoj Gori ponovo su pokrenuli kampanju protiv mitropolita Amfilohija - ovaj put jer je držao opelo na sahrani sveštenika Momčila Krivokapića. Objavljeni su čak i tekstovi koji sadrže strašne pretnje, kao što je ona da će mitropolit „uskoro na ispoved pred Boga“.

Portal CDM je u tekstu „SPC ne poštuje mere zabrane, Amfilohije ponovo na sahrani“, ponovo pokrenuo kampanju protiv mitropolita crnogorsko-primorskog zbog toga što je obavljao svoju dužnost - održao opelo preminulom svešteniku.

Mitropolit Amfilohije i vladike Joanikije i Metodije ispred crnogorskog parlamenta - Sputnik Srbija
Mitropolit Amfilohije: Svešteni čin opela je naša ljudska i hrišćanska dužnost

Ovaj provladin portal navodi i da je „uprkos merama zabrane okupljanja na sahrani sveštenika Momčila Moma Krivokapića prisustvovalo brojno sveštenstvo i građani, te da je „mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio liturgiju sa opelom u crkvi Svetog Nikole u Kotoru“,

Kako navode sa ovog portala, oni su uputili i pitanje Upravi policije i Nacionalnom koordinacionom telu jesu li reagovali i šta će preduzeti.

„Ovaj naslov CDM ostaje za pamćenje. Ukratko, uhapsite brojno sveštenstvo i građane! Dakle, CDM želi litije. Normalno, biće, naravno“, ocenio je za portal IN4S politički analitičar Vojin Grubač, koji je i kolumnista tog portala.

Provladin portal CDM preneo je i pismo „penzionisanog radnika ANB“ koje su objavile crnogorske Dnevne novine, upućeno vladiki Amfilohiju. U tom pismu, izvesni Momčilo Ćupić, optužuje mitropolita za bogohuljenje, te da je „doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata“, a da je „bog poslao koronu u misiju mira“.

Penzionisani radnik ANB obraća se mitropolitu i navodi reči koje se mogu smatrati pretećim, da će „uskoro na ispoved pred Boga“.

U pismu stoji da je mitropolit „oduvek na stranputici“, da „dovodi u pitanje mir u Crnoj Gori“, te da je zbog toga što je pomenuo obnavljanje litija posle epidemije, autor „zabrinut za njegovo mentalno zdravlje.

Mitropolit Amfilohije na saslušanju - Sputnik Srbija
Crnogorska vlast pod plaštom borbe protiv kovida 19 nastavlja obračun sa srpskom crkvom /video/

„Da nijeste ovako zastranili, ja sam se nosio mišlju da se obratim predsjedniku Crne Gore, sa kojim se još nijesam lično upoznao, i da mu predložim da Vas na mjesto prvoga vladike obnovljene crkve u Crnoj Gori. Jer, smatram sam da je ljudski griješiti i da bog prašta“, navodi autor pisma.

Podsetimo, ovo je novi slučaj kampanje protiv mitropolita crnogorsko-primorskog samo zato što je služio opelo na sahrani. Mitropolit Amfilohije nedavno je saslušan u cetinjskom tužilaštvu zato što je držao opelo na sahrani istoričara Vladimira Jovićevića.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala