Dejan Radonjić: Prirodno je da se vratim u Crvenu zvezdu

© Tanjug / TANJA VALICTrener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić
Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilo bi prirodno da se vratim u Crvenu zvezdu, rekao sam to još u januaru. I ranije sam govorio o tome da su moja osećanja prema Crvenoj zvezdi i njenim navijačima poznata i jasna, rekao je poznati košarkaški trener Dejan Radonjić, koji je trenutno bez angažmana posle razlaza sa minhenskim Bajernom.

Dejan Radonjić vodio je Crvenu zvezdu četiri godine, osvojio nekoliko trofeja, među kojima i trostruka kruna (prvenstvo Srbije, ABA liga i Kup Radivoja Koraća) u sezoni 2016/2017 i beležio odlične rezultate u Evropi. Zbog toga, većina navijača crveno-belih često pominje njegovo ime, priželjkujući ga ponovo na klupi.

Radonjić, u intervjuu za Sport klub, na pitanje da li bi se vratio u Zvezdu, odgovara:

Poster KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Zvezda i Radonjić kao S-400!

„Rekao sam u januaru za Sport klub u razgovoru sa Sašom Ozmom  da bi bilo prirodno da se to desi. U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. I ranije sam govorio o tome da su moja osećanja prema Crvenoj zvezdi poznata i jasna. Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog“, kaže Radonjić.

On je najviše govorio o vremenu kada je bio na klupi Zvezde i kada je prekinuo višegodišnji primat Partizana u sezoni 2014/2015, izbacivši večitog rivala u polufinalu ABA lige, koju su crveno-beli tada osvojili.

„Mečevi između Crvene zvezde i Partizana posebno su interesantni i teško je meriti količinu pritiska koja je tada prisutna”, rekao je Radonjić.

Za vreme trenerskog mandata u Zvezdi, promovisao je mlade igrače koji su kasnije postali evropski kalibar ili reprezentativci, kao što su Nikola Kalinić, Stefan Jović, Marko Gudurić...

„Smatram da je jako važno da domaći igrači budu osnova tima, a da se u odnosu na to što se ima, planira dolazak stranaca. Naravno da to nije baš tako jednostavno, ali selektovanjem i podizanjem lestvice može da se pravi dobra baza domaćih igrača, koji treba da budu nosioci rezultata“, kaže Radonjić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala