Kina uzvraća Americi: Shvatite već jednom — vaš neprijatelj je virus, a ne mi

Pratite nas
Sjedinjene Američke Države treba da shvate da je njihov neprijatelj virus, a ne Kina, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan.
„Što se tiče pitanja o odgovornosti (za širenje virusa korona), više puta smo isticali da je virus zajednički neprijatelj celog čovečanstva. Kina je takođe oštećena strana u ovoj situaciji, a ne virusov ’saučesnik‘“, izjavio je Šuan.

On je dodao da je međunarodna zajednica, koja je suočena sa globalnom krizom u oblasti zdravstva, dužna da se ujedini i da problem treba da se prevaziđe zajedničkim naporima.

Američki predsednik Donald Tramp je početkom nedelje izjavio da Amerika razmatra razne varijante odgovornosti Kine za to što nije uspela da spreči širenje virusa korona i dodao da se radi o velikom novcu.

Medicinski radnici u Kini u suzama  - Sputnik Srbija
Šta nam je Kina prećutala i za šta smo sami krivi

Tramp je takođe rekao da je način na koji Kina upravlja krizom izazvanom korona virusom, dokaz da će zvanični Peking „učiniti sve što bude mogao“ da spreči njegov reizbor na novembarskim predsedničkim izborima u SAD. Iz Pekinga poručuju da nemaju interes za tako nešto.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala