Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGeorgijevska lenta
Georgijevska lenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na video-konferenciji koju je organizovala MIA „Rusija sevodnja“, pokrenuta je tradicionalna godišnja akcija „Georgijevska lenta“. Zbog širenja virusa korona i otkazivanja masovnih događaja, akcija će ove godine biti održana u drugačijem formatu, ali narandžasto-crna traka i dalje ostaje simbol Dana pobede.

Akcija „Georgijevska lenta“ održava se po 15. put ove godine.

Ideja ove akcije rodila se u prostorijama MIA „Rusija sevodnja“ na Zubovskom bulevaru 4. marta 2005. godine. Stoga, mesto za održavanje video-konferencije nije slučajno odabrano. 

„’Georgijevska lenta‘ je akcija koja treba da ujedini. Danas je posebno teško ispuniti taj zadatak. Ostajemo kod kuće jer znamo da je to važno, ali i teško. Ne možemo pričvrstiti lentu na odeću i izaći, videti lica i osmehe onih koji kao i mi čuvaju sećanje. Ali tradicija ostaje. Tražimo nove načine, nove formate i danas će Rusi dobiti ’Georgijevsku lentu‘ uprkos svemu. Možda to neće biti tako očigledno, ali lenta nastavlja da nas povezuje u jednu celinu, kao i uvek“, istakla je zamenica glavnog urednika MIA „Rusija sevodnja“ Natalija Losjeva.

Akcija „Georgijevska lenta“ ove godine će se održati od 4. do 9. maja u onlajn i oflajn formatu zahvaljujući Sveruskom javnom udruženju „Volonteri pobede“ u koordinaciji sa „Rospatriotcentrom“ i informacionom podrškom MIA „Rusija sevodnja“.

Georgijevska lenta - Sputnik Srbija
Kako da vežete georgijevsku lentu (video)

Očekuje se da će se akciji priključiti svi ruski regioni. MIA „Rosija sevodnja“ je obezbedila 50.000 georgijevskih lenti, koje će danas predati moskovskim volonterima kako bi ih isporučili starim i nepokretnim stanovnicima prestonice, koji su zatražili pomoć u okviru akcije „Mi smo zajedno“ .

Pored lenti, stariji Moskovljani će dobiti i diskove sa audio-snimcima pesama iz ratnog perioda i knjige autora Valentina Katajeva i Jurija Bondareva „Sin puka“ i „Bataljoni traže vatru“, koje su posebno pripremljene u čast obeležavanja 75. godišnjice pobede. Pored toga, u ruskim regionima lente će se deliti u prodavnicama prehrambenih proizvoda i na benzinskim pumpama.

„Rusija sevodnja“ poziva svoje čitaoce i partnere da se pridruže akciji tako što će ukrasiti lentama svoje fotografije na društvenim mrežama i logotipe kompanija. Medijska grupa je u te svrhe pripremila poseban tematski ram. Potražite okvir „Georgijevska lenta“ na društvenim mrežama ili preuzmite sa linka.

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaGeorgijevska lenta ostaje simbol Dana pobede — volonteri će narandžasto-crne trake dostaviti starijim Moskovljanima u samoizolaciji, a lente će se deliti i u prodavnicama prehrambenih proizvoda i na benzinskim pumpama.
Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“  - Sputnik Srbija
Georgijevska lenta ostaje simbol Dana pobede — volonteri će narandžasto-crne trake dostaviti starijim Moskovljanima u samoizolaciji, a lente će se deliti i u prodavnicama prehrambenih proizvoda i na benzinskim pumpama.

MIA „Rusija sevodnja“ je međunarodna medijska grupa, čiji je cilj operativno i uravnoteženo izveštavanje o svetskim događajima, informisanje publike o različitim pogledima na ključne događaje.

U inostranstvu medijsku grupu predstavlja međunarodna novinska agencija i radio Sputnjik.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala