Peskov: Putin se ne krije, živi i radi u rezidenciji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom onlajn sastanka u predsedničkoj rezidenciji
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom onlajn sastanka u predsedničkoj rezidenciji  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin trenutno živi i radi u rezidenciji u Novo-Ogarjovu i do njega je nemoguće doći bez testiranja na virus korona, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je demantovao glasine da se predsednik navodno negde „sakrio“.

„Uvek ima ogroman broj glasina i one najčešće nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Predsednik se nalazi u svojoj rezidenciji u podmoskovlju Novo-Ogarjovo – tamo živi i radi“, rekao je Peskov u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.

On je naglasio da predsednik poštuje sve sanitarne standarde.

„Što se tiče ličnih kontakata, predsednik ih je zaista sveo na minimum, mada oni nisu potpuno isključeni. On pokušava da poštuje fizičko distanciranje. Osim toga, naravno, nemoguće je doći do predsednika bez odgovarajućeg testiranja“, objasnio je portparol.

Peskov je dodao da se određeni broj saradnika u administraciji predsednika testira nekoliko puta nedeljno.

„Jer mi stalno idemo na posao. Neki rade na daljinu, a jedan broj dolazi na posao samo ako je neophodno – na primer, kada je potrebna priprema događaja na daljinu“, precizirao je portparol.

Prema njegovim rečima, uzima se u obzir i činjenica da testovi nisu sto odsto precizni, ali da se preduzimaju sve mere predostrožnosti.

Peskov je dodao da predsednik Rusije veći deo dana provodi radno.

„I ono što vidite na televiziji je samo mali deo njegovog dnevnog reda. Radni dan predsednika nije normiran ni dobom dana ni danom u nedelji“, istakao je Peskov.

Na pitanje da li predsednik uspeva da se bavi sportom, portparol je odgovorio da je predsednik i dalje posvećen sportskom načinu života – vežba u bazenu i na spravama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala