Peking o stanju Kim Džong Una: Isto pitanje postavljate, nemamo informacije da podelimo sa vama

© AP Photo / Ng Han GuanLekar sa zaštitnom maskom u Vuhanu u Kini
Lekar sa zaštitnom maskom u Vuhanu u Kini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova nije direktno potvrdilo da li je Peking uputio tim medicinskih stručnjaka u Severnu Koreju zbog pogoršanog stanja lidera Kim Džong Una kako su izvestili mediji. Kako kažu, Pjongjangu su pomagali u borbi protiv virusa korona.

Zvanični predstavnik Ministarstva Gen Šuan je na brifingu za novinare rekao da su mnoge međunarodne organizacije, uključujući Crveni krst, posle izbijanja epidemije virusa korona uputili Pjongjangu pomoć, a Kina je poslala određenu količinu dijagnostičkih reagensa.

On je dodao da se Kina bori sa epidemijom na sopstvenoj teritoriji i da u isto vreme u skladu sa svojim moćima pomaže drugim zemljama.

„Što se tiče vesti o zdravstvenom stanju lidera KNDR Kim Džong Una, prošle nedelje ste isto pitanje postavljali i ja, kao i tada, mogu da odgovorim da ne znam šta je izvor za takve izveštaje medija. Što se tiče pitanja da li je Kina uputila zbog toga tim medicinskih stručnjaka, u ovom momentu nemam informacije koje bih mogao da podelim sa vama“, rekao je Gen.

Britanski „Dejli mejl“ je pre nekoliko dana objavio, pozivajući se na anonimne izvore, da je Kina poslala u Severnu Koreju specijalnu delegaciju, uključujući i medicinske stručnjake, kako bi se konsultovali sa liderom te zemlje Kim Džong Unom, što se dovodi u vezu sa glasinama o mogućem lošem zdravstvenom stanju severnokorejskog lidera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala