U autobus samo sa maskom: Nova pravila u gradskom prevozu zbog korone

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaŽena sa maskom u gradskom prevozu
Žena sa maskom u gradskom prevozu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U gradskom prevozu neće više važiti pravila kao do sada, nego će ona biti propisana u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, kako bi se zaštitili i putnici i zaposleni u GSP-u, kaže predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Nikodijević je za jutarnji program TV „Pink“ rekao da ćemo svi morati da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisati način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme putnika i vozača, saopštila je Gradska uprava.

Stjuardese sa maskama - Sputnik Srbija
Rad u timovima, firmin prevoz... Koje mere će morati da se primenjuju kad se ljudi vrate na posao

Kako je istakao, sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu i za sada se čekaju procene epidemiologa i odluka Vlade.

Predsednik gradskog parlamenta je podsetio na postojanje koridorskih linija, čiji je cilj prevoz zdravstvenih radnika do kliničko-bolničkih centara, ali i drugih koji imaju radne naloge, ističući da gradski prevoz neće biti odjednom vraćen.

„Kada Vlada Srbije bude donela odluku, mi ćemo postepeno početi da puštamo gradski prevoz i kako bude rasla privredna aktivnost i bude počinjao da radi veći broj privrednih subjekata, tako ćemo i počinjati sa uvođenjem linija gradskog prevoza u ponovni rad“, napominje Nikodijević.

Naglasio je da će i ovog vikenda javno komunalna preduzeća raditi ono što je u njihovom opisu dužnosti u vreme vanrednog stanja, što uključuje dezinfekciju ulica, stambenih zgrada, čišćenje međublokovskih površina…

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala