Češki premijer: Granice su otvorene, ali ćete putovati samo u teoriji

© Sputnik / Aleksandar MilačićGranični prelaz
Granični prelaz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Češki premijer Andrej Babiš upozorio je građane da se ne nadaju da će zaista moći da putuju u inostranstvo, iako je vlada ukinula zabranu izlaska iz zemlje, što je bila jedna od mera ublažavanja ograničenja.

Babiš je, naime, rekao da će putovanja biti moguća u teoriji, ali da će u praksi izgledati sasvim drugačije, jer je međunarodni saobraćaj ograničen, a svaka zemlja ima svoje mere na graničnim prelazima.

„Mi smo morali, prema važećim zakonima, da ukinemo zabranu putovanja u inostranstvo, ali to je samo u teoriji, praktično nećete stići nigde. Neće vas pustiti u Hrvatsku, moraćete da se testirate na korona virus u Austriji...“, rekao je Babiš u emisiji na „Radio-žurnalu“.
Miloš Zeman - Sputnik Srbija
Zeman: Državne granice da ostanu zatvorene još godinu da bi se sprečio novi talas korone

Prema njegovim rečima, mera koju je odobrio kabinet, namenjena je, pre svega, poslovnim putovanjima, tako da kompanije mogu da pošalju zaposlene u inostranstvo, a u Češku da dođu predstavnici stranih preduzeća, prenosi portal „Novinki“.

Babiš je rekao i da ne može da zamisli da će neko platiti više od 100 evra za testiranje kako bi otišao u Nemačku u šoping i dodao da ne želi da spreči građane da putuju, već ih savetuje da ostanu u zemlji i novac troše kod kuće.

Ministarstvo zdravlja Češke popustilo je režim na granicama, ali svi oni koji žele da uđu u zemlju, moraju da pokažu negativan test na virus korona koji nije stariji od četiri dana, navodi AP, a prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala