S-350 povećava četiri puta efikasnost odbrane Rusije

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuski protivvazdušni raketni sistem srednjeg dometa S-350 „Vitjaz“
Ruski protivvazdušni raketni sistem srednjeg dometa S-350 „Vitjaz“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uvođenje najnovijih protivavionskih raketnih sistema S-350 „Vitez” u sastav ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i ruske mornarice povećaće efikasnost odbrane Rusije od krstarećih raketa četiri puta, objavljeno je u listu „Crvena zvezda“.
„U okviru Državnog programa naoružanja u bliskoj budućnosti je planirana isporuka kompleksa S-350 vojnim jedinicama vazduhoplovnih snaga i mornarice, što će četvorostruko povećati efikasnost pružanja otpora u slučaju masovnog napada neprijateljskih krstarećih raketa na najvažnije vojne objekte“, navodi se u članku.

U decembru 2019. godine pres-služba koncerna „Almaz Antej“, koji je napravio kompleks S-350, saopštila je o isporuci prvog kompleksa Oružanim snagama Rusije. Početkom ove godine taj sistem je stigao u centar za obučavanje protivvazduhoplovnih raketnih snaga Vojne akademije „Žukov“.

Sistem „Vitez” je sposoban da uništi vazdušne ciljeve na udaljenosti većoj od 120 kilometara i na visini većoj od 30 kilometara, a sastoji se od raketa srednjeg i malog dometa. Vreme koje je potrebno da „Vitez” bude doveden u stanje borbene gotovosti je pet minuta.

Odbrambeni raketni sistem S-350e  - Sputnik Srbija
Sistemi S-350 štite severnu prestonicu Rusije

Kompleks je namenjen borbi protiv aerodinamičkih i balističkih ciljeva. Jedan lansirni sistem kompleksa poseduje 12 protivavionskih raketa.

Novi PVO sistem predviđen je za zaštitu kako državnih, industrijskih, vojnih objekata, tako i vojnih grupacija od napada savremenih i perspektivnih sredstava vazdušnog napada i biće integrisan u jedinstveni sistem zajedno sa drugim PVO sistemima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala