Rusija i SAD sklopile ugovor o isporuci senzora za respiratore

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaAparat za veštačko disanje (respirator) u odeljenju za reanimaciju Centra za infektivne bolesti u Moskvi
Aparat za veštačko disanje (respirator) u odeljenju za reanimaciju Centra za infektivne bolesti u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Sjedinjene Američke Države sklopile su ugovor o isporuci senzora za protok vazduha neophodnih za proizvodnju aparata za veštačko disanje (respiratora), saradnja će se razvijati, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Dan nakon što su naši vojni transportni avioni sa opremom i zaštitnim sredstvima sleteli u Njujork, sklopili smo ugovor sa američkim partnerima za isporuku senzora za protok vazduha, takođe neophodnih za proizvodnju respiratora u Rusiji“, saopštio je Putin.

On je naglasio da će ova saradnja nastaviti da se razvija.

Predsednik Rusije u ponedeljak je održao sastanak o sanitarno-epidemiološkoj situaciji u zemlji, na kojem su učestvovali stručnjaci za borbu protiv epidemija, vodeći virolozi, specijalisti za zarazne bolesti i rukovodioci naučno-istraživačkih centara.

U svetu je od virusa korona kovid 19 do sada obolelo skoro 2,5 milona ljudi, dok je preminulo skoro 166.000 osoba. Sve je više osoba koje su se oporavile ─ 625.304.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala