Amerikanci: Ruski raketni motor RD-180 je tehnološko čudo

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaRaketni motor RD-180 za prvi stepen američkih raketa "Atlas 3" i "Atlas 5" u kompaniji "Energomaš"
Raketni motor RD-180 za prvi stepen američkih raketa Atlas 3 i Atlas 5 u kompaniji Energomaš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik i generalni direktor američke kompanije „Junajted lonč alajans“ (United Launch Alliance) Tori Bruno izjavio je da je ruski raketni motor RD-180 – tehnološko čudo.
„RD-180 je tehnološko čudo, idealno za misiju 'Atlas'“, napisao je Bruno na Tviteru.

Direktor ruske državne korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin zahvalio je Brunu za visoku ocenu koju je dodelio ruskom raketnom motoru RD-180 i istakao je da je spreman za nastavak saradnje sa američkom kompanijom za isporuku motora.

„Hvala, gospodine Bruno! Taj motor je zaista veoma efikasan i pouzdan. Mi smo zadovoljni našom saradnjom i spremni smo da je nastavimo“, napisao je Rogozin na Tviteru.

Podsetimo, Bruno je ranije izjavio da je krajem Hladnog rata vlada SAD navodno zatražila od njegove kompanije da kupi ruske motore RD-180, „kako ruski raketni naučnici ne bi bili u Severnoj Koreji i Iranu“.

Šef ruske državne korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin rekao je da je izjava Bruna – čudna.

„Ispostavlja se da američka kompanija ne kupuje naše raketne motore RD-180 zato što su najefikasniji i najpouzdaniji u svojoj klasi, nego zato 'da ne bi otišli u Iran ili Severnu Koreju“, prokomentarisao je Rogozin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala