Korona ipak nije pobedila fudbal: Kada će biti odigrana završnica Lige šampiona i Lige Evrope

© REUTERS / Fabrizio BenschBarselona, pobednik UEFA Lige šampiona
Barselona, pobednik UEFA Lige šampiona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Leto će biti puno vrhunskog fudbala, jer će tada biti odigrane završnice Lige šampiona i Lige Evrope, odložene zbog pandemije virusa korona, tvrde britanski mediji.

Završnica Lige šampiona i Lige Evrope biće odigrana krajem jula i u avgustu, tvrdi britanski „Telegraf“, pozivajući se na svoje izvore iz UEFA.

Finale Lige šampiona trebalo je da bude odigrano 30. maja, ali je takmičenje prekinuto usled pandemije. Budući da veći broj evropskih zemalja razmatra postepeni izlazak iz karantina, slično je i u fudbalu.

Stadion Milana San Siro - Sputnik Srbija
Da li je utakmica Lige šampiona izazvala crni scenario u Italiji

Prema navodima britanskog lista, preostala četiri meča osmine finala Lige šampiona (Juventus – Lion, Mančester siti – Real, Barselona – Napoli i Bajern - Čelsi) biće odigrana 28. i 29. jula.

Četvrtfinala i polufinala biće igrana u avgustu, a finale na stadionu Ataturk u Istanbulu 29. avgusta, pa će leto biti puno vrhunskog fudbala.

Finale Lige Evrope tako bi trebalo da bude, umesto 27. maja, odigrano 26. avgusta na stadionu u Gdanjsku. Za sada još nema informacija kada će biti odigrane preostale utakmice osmine finala, četvrtfinala i polufinala.

UEFA do sada nije pristajala na zahteve nacionalnih fudbalskih organizacija da se prvenstva prekinu, već traži da budu završena kada prođe pandemija, ali se ne protive da se završnica evropskih kupova igra uporedo sa poslednjim kolima nacionalnih šampionata.

Video-konferencija 55 čelnika fudbalskih saveza biće održana 21. aprila, a dva dana kasnije razgovaraće i članovi Izvršnog odbora UEFA, pa bi tada moglo da se zna nešto detaljnije o planovima za evropski fudbal.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala